Latvijas futbola virslīgas klubs "Ventspils", kas trīs kārtas pirms čempionāta beigām ieņem kopvērtējuma līderpozīciju, pagarinājis līgumus uzreiz ar četriem futbolistiem.

Līgumi pagarināti ar vārtsargu Andreju Pavlovu, aizsargu Antonu Jemeļinu, kā arī pussargiem Juriju Žigajevu un Vadimu Žuļevu. Nesen klubs pagarināja līgumus ar turnīra rezultatīvāko spēlētāju Ģirtu Karlsonu un pussargu Vitāliju Rečicki.

Šajā sezonā 37 gadus vecais Pavlovs Latvijas čempionātā aizvadījis deviņus mačus, diskvalifikācijas un savainojuma dēļ aizstājot komandas pirmo vārtsargu Maksimu Uvarenko. Kopumā Pavlovam virslīgas turnīrā ir 196 aizvadītas spēles.

Pavlovs ir vienīgais no Latvijas futbola izlases 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīra sastāva, kurš vēl joprojām turpina karjeru Latvijas augstākajā līgā.

Karjeras laikā Pavlovs spēlējis Latvijas komandās "Skonto", "Policija", "Rīga" un Jūrmalas "Spartaks", kā arī Baltkrievijā, Kiprā un Bulgārijā.

Tikmēr 30 gadus vecais Žigajevs šosezon aizvadījis 22 mačus, bet karjeras laikā viņam virslīgā 295 spēles un 65 vārti.

"Ventspils" komandu Žigajevs pārstāvēja arī laikā no 2008. līdz 2010.gadam, bet pēc tam pievienojās Polijas komandai Lodzas "Widzew". Pēc smagas traumas izārstēšanas viņš 2012.gadā atgriezās Ventspilī.

Tāpat Žigajevs pārstāvējis arī Latvijas valstsvienību, kuras sastāvā 33 spēlēs izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

Savukārt 32 gadus vecais Jemeļins šosezon laukumā bijis 13 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus, bet virslīgā viņam 196 mači un 34 gūti vārti.

Karjeras laikā Jemeļins pārstāvējis arī "Liepājas Metalurgu", Jūrmalas "Spartaku", kā arī komandas Lietuvā un Moldovā. Latvijas valstsvienībā Jemeļins aizvadījis vienu maču.

Tikmēr 28 gadus vecais Žuļevs šosezon laukumā bijis 19 mačos, bet kopumā virslīgā viņam 146 spēlēs pieci vārti.

Žuļevs karjeras laikā spēlējis Latvijas komandās Daugavpils "Daugava", Rīgas "Daugava", "Jūrmala" un "Jelgava", kā arī Ungārijā. Žuļevs pārstāvēja dažāda vecuma grupu Latvijas jaunatnes izlases.

"Esam ļoti apmierināti, ka Pavlovs, Jemeļins, Žuļevs, Žigajevs, Karlsons un Rečickis paliek "dzeltenzilie". Visi šie spēlētāji ir Latvijas futbolisti, apstiprinot, ka "Ventspilij" vietējie futbolisti ir prioritāte. Mums nav šaubu, ka katrs no šiem futbolistiem nesīs daudz labuma komandai," klubs citē sporta direktoru Andreju Butriku.

Sestdien "Ventspils" aizvadīs virslīgas 26.kārtas spēli pret "Jelgavu", kas arī vēl saglabā nelielas cerības uz zeltu.

Virslīgas kopvērtējumā "Ventspilij" ir 50 punkti 25 mačos, par punktu apsteidzot jūrmalniekus, bet par pieciem "Jelgavu". Tikmēr "Liepāja" ar 38 punktiem ir drošā ceturtajā vietā un jau nolikusi čempiona pilnvaras.

RFS ar 31 punktu ir piektā, tai ar 29 punktiem seko "Riga", bet septīto vietu ar 24 punktiem ieņem "Metta"/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils", kas jau zaudējusi cerības saglabāt vietu virslīgā.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: