Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ES līdzfinansējuma saņemšanai iesniegts projekta par ielu infrastruktūras attīstību iesniegums.

 „Konceptuālu lēmumu par projekta „Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta” pamatojošās dokumentācijas uzsākšanu Ventspils  pilsētas dome pieņēma jau 2009. gada 22 .septembrī, līdz šim brīdim noticis aktīvs darbs, lai kvalitatīvi veiktu Projekta pamatojošās dokumentācijas izstrādi.

Jāatzīmē, ka projekta sagatavošana Eiropas Savienības finansējuma piesaistei ir ļoti atbildīgs, kā arī laikietilpīgs process,” pauž Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietniece – Attīstības pārvaldes vadītāja Kristīne Krasovska. 

 

Komunālā pārvaldes direktors A. Kausenieks informē, ka projekts ir ļoti apjomīgs – tas paredz 78 Ventspils pilsētas ielu posmu rekonstruēšanu vai jaunbūvi un publiskās infrastruktūras objektu būvniecību.

„Šo projektu plānots īstenot kompleksi ar projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta”, tādējādi kombinējot dažādus pieejamos ārējo finanšu avotus, lai vienlaicīgi ar ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves un rekonstrukcijas darbiem ielu posmos tiktu nodrošināta kompleksa infrastruktūras sakārtošana – brauktuves, stāvvietas, ietves un apgaismojums. Ministrijā iesniedzām projektu, kas sastāvēja no 96 sējumiem un bija savietots 7 kastēs,” stāsta Kausenieks. 

Projekta kopējās izmaksas plānotas 9,4 milj. LVL apmērā. Projektu plānots īstenot no 2010. līdz 2012. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: