Šodien Ventspilī tiks sasaukta SIA "Ventspils Energo" ārkārtas dalībnieku sapulce.

Vācu investors "Stadtwerke Flensburg GmbH" medijiem izplatītajā paziņojumā paudis bažas, ka Ventspils pašvaldība varētu atkāpties no termoelektrocentrāles (TEC) būvniecības projekta, ziņo LETA.

No SIA "Ventspils Energo" vairākuma dalībniekiem – Ventspils domes – nākot mazākuma dalībniekam – "Stadtwerke Flensburg GmbH" – neizprotami signāli.

Proti, maija sākumā Ventspils siltumapgādes uzņēmums pašvaldības SIA "Ventspils siltums" izsludinājis atklātu konkursu konsultantu piesaistei, lai izstrādātu optimālāko tehnisko risinājumu katlumāju rekonstrukcijai Ventspilī, pārejot no mazuta izmantošanas apkurei uz biomasas sadedzināšanu. Tas ir saistīts ar esošo katlumāju, kuras tiek kurinātas ar mazutu, renovāciju.

Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Vītoliņš skaidro, ka pašvaldības SIA "Ventspils siltums", gaidot jauno TEC, apzināti veica minimāli nepieciešamās investīcijas esošajās katlu iekārtās.

Tagad, kad skaidrs, ka jaunais TEC nebūs vēl trīs gadus, "Ventspils siltums" steidzami ir spiests veikt drošai un nepārtrauktai siltumapgādes nodrošināšanai nepieciešamus neplānotus ieguldījumus esošajās iekārtās, lai nodrošinātu atbilstību vides aizsardzības prasībām un siltumapgādi Ventspils iedzīvotājiem līdz brīdim, kad noslēgsies TEC projekta īstenošana.

Vītoliņš uzsvēra, ka pilsētas dome ir nevis atturīga, kā savā paziņojumā pauž "Stadtwerke Flensburg GmbH", bet gan maksimāli ieinteresēta TEC projekta īstenošanā, pretējā gadījumā pilsētas iedzīvotājiem nākotnē var rasties problēmas ar siltumapgādi.

Vācu investors informēja, ka līdz maija beigām izšķirsies TEC projekta liktenis Ventspilī. Līdz mēneša beigām esot jāparaksta līgumi ar būvniecības konsorcijiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: