Bezdarbnieki, kas ilgi nevar atrast darbu un vairs nesaņem pabalstu, spiesti atkārtoti stāties rindā uz 100 latu darbiem jeb darba praktizēšanu ar 100 latu stipendiju.

VSAA Ventspils reģionālā nodaļa informē: oktobrī bezdarbnieka pabalstu Ventspilī un novadā saņēma 1030 cilvēku – mazāk nekā puse no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vietējā filiālē reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Meklējot jebkādu legālu ienākumu avotu, bezdarbnieki lielas cerības liek uz 100 latu stipendijām. NVA Ventspils filiāles koordinējošā eksperte Gita Dundure informē, ka patlaban 100 latu darbos nodarbināti 388 bezdarbnieki, 19 no viņiem sākuši strādāt par stipendiju jau otrreiz.

Tas nozīmē, ka pusgada laikā pēc pirmā apļa viņiem tā arī nav izdevies atrast darbu. Pēc Dundures novērojumiem, ilgstošo bezdarbnieku vidū vairums ir cilvēki vecumā no 45 līdz 55 gadiem, nav maz arī pirmspensijas vecuma cilvēku.

Pilsētas Sociālā dienesta Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja Daiga Zipeva-Biumane ir priecīga sastapt jau pazīstamas sievietes, kas pirms gada jau ir strādājušas, saņemot 100 latu stipendiju, par sociālajām aprūpētājām un tagad atgriezušās tādā pašā kvalitātē.

Ludmila vakar parakstīja līgumu ar Sociālo dienestu par atkārtotu darba praktizēšanu ar 100 latu stipendiju uz 6 mēnešiem. Pēc pirmās pieredzes 100 latu darbos viņa mēģinājusi atrast darbu sabiedriskās ēdināšnas jomā. «Tomēr tur maksā tikpat, turklāt vēl ar kavēšanos un neregulāri,», žēlojas sieviete. Šomēnes viņas 100 latu stipendija ir vienīgais ģimenes ienākumu avots – vīram beidzies bezdarbnieka pabalsta maksāšanas termiņš.

Bet Valentīna, kas arī pirms neilga laika atkārtoti iesaistījusies darba praktizēšanā ar 100 latu stipendiju, izmantojusi pusgada pārtraukumu, lai profesionāli pilnveidotos – beigusi sociālo aprūpētāju kursus, ko organizēja bezdarbniekiem. «Gāju mācīties stipendijas dēļ, bet rezultātā ieguvu plašas un noderīgas zināšanas un izgāju praksi slimnīcas paliatīvajā nodaļā,» atzīstas sieviete. Valentīna neizslēdz, ka turpmāk meklēs pastāvīgu darbu šajā jomā.     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: