Daudziem ventspilniekiem par prieku, pēc zināma klusuma brīža no jauna atdzīvojusies kafejnīca Skroderu ielā. Tagad šeit var nobaudīt meža gaļas delikateses.

Jau pagājuši turpat divi mēneši, kopš kafejnīcai ir cits nomnieks. No septembra sākuma Skroderu ielā saimnieko SIA Luiziana, kuras līdzīpašniece ir Ventspilī labi pazīstama uzņēmēja ēdināšanas jomā Inga Strode.

Tā jau ir ceturtā kafejnīca pilsētā, kuru nomā Strodes uzņēmums. Kafejnīcas Don Basil Annas ielā, T-33 Pārventā un Jūras brīze viesnīcā Vasarnīcu ielā ieguvušas dzīvotspēju, atnākot Serviss IK. Tas vieš cerību, ka arī projekts Skroderu ielā būs ilgtermiņa.

Līdz šim kafejnīca strādāja zem dažādām izkārtnēm, gūstot atzinību ne tikai no ventspilniekiem, bet arī no ēdināšanas ekspertiem. Tomēr pēdējā laikā – pirms Luizianas atnākšanas – kafejnīca darbojās tikai nedēļas beigās. Tam par iemeslu kalpoja arī objektīvi faktori.

Tā kā šajā rajonā notika būvdarbi, tad piebraukt pie kafejnīcas bija grūti un tā zaudēja daļu savu ikdienas klientu. Pašreizējais nomnieks tāpat pagaidām nesteidzas ar optimistiskām prognozēm: sabiedriskā ēdināšana ir diezgan specifiska nozare Ventspilij, bet pagaidām vēl nav zināms, kā klāsies nesen izveidotajam uzņēmumam Luiziana.

Inga Strode nolēma apsaimniekot kafejnīcu Skroderu ielā, jo šeit ir plašas telpas, kurā var uzturēties līdz 50 cilvēku. «Līdz šim bija problēmas ar banketu organizēšanu, jo pārējās mūsu kafejnīcās var uzņemt ne vairāk par 30 cilvēkiem,» skaidro Inga.

Darbu šeit atraduši 8 cilvēki – kā no jauna pieņemti, tā arī pašu darbinieki, kas bija brīvi, beidzoties tūrisma sezonai. Četrās kafejnīcās, kuras nomā Serviss IK un Luiziana, nodarbināti vairāk nekā 30 cilvēku.

Ventspilnieki pieraduši pie tā, ka Ingas Strodes komanda katrā kafejnīcā piedāvā kaut ko īpašu. Skroderu ielas kafejnīcas ēdienkartē tagad ir pieejama meža gaļa! Brieža gaļas karbonāde un citas meža gaļas delikateses jau piesaistījuši interesentu uzmanību.

«Kādam var nepatikt tas, ka pasūtītos ēdienus ir jāgaida. Tiem, kas vēlas paēst ātrāk un lētāk, pieejams dienas piedāvājums,» stāsta kafejnīcas saimniece. Dažiem klientiem patīk, ka ēdienkartē pieejami dažādi veģetāriešu ēdieni, citi novērtējuši to, ka var pasūtīt pusi porcijas.

Šogad pilsētas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu panākumi nav viennozīmīgi. Tāpat kā daudzi citi uzņēmēji, Inga Strode atzinīgi vērtē mārketinga kampaņu, ko organizējusi pilsētas pašvaldība aizvadītajā tūrisma sezonā. Pilsētas kreisajā krastā tūristu bijis ievērojami vairāk nekā pērn, un to varēja manīt arī pēc kafejnīcas darbības viesnīcā Jūras brīze.

Tajā pašā laikā tilta un pievedceļu remonta dēļ apmeklētāju plūsma Pārventas kafejnīcās ievērojami samazinājusies. Kafejnīca T-33 saglabājusi savus dienas apmeklētājus, kas pārsvarā ir Pārventas iestāžu darbinieki. Taču vakaros un brīvdienās apmeklētāju varētu būt vairāk, bilda Strode.

Tajā pašā laikā sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu statistika Ventspilī noliedz izveidojušos stereotipu, ka ventspilnieki ir pasīvi kafejnīcu apmeklētāji. Šogad pilsētā atvērtas 10 jaunas sabiedrisko ēdināšanas vietas. Strode uzskata, ka daudz aktīvāka sabiedriskās ēdināšanas biznesā varētu būt jaunatne. Atliek vien uzsākt, bet atbalstu var gūt Biznesa inkubatorā, norāda uzņēmēja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: