Atsevišķu lielo Ventspils uzņēmumu juridiskās adreses pārreģistrēšana Rīgā Ventspils pašvaldības budžetā būtiskus zaudējumus nerada, sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Viņaprāt, nevarot runāt par tendenci, ka Ventspils uzņēmumi masveidā mainītu juridisko adresi. Kopš šī gada pavasara AS "Ventspils nafta" juridiskā adrese ir Vaļņu ielā 3-18, Rīgā, taču nav pamata bažām, ka Ventspils pašvaldības budžetam tādējādi lielos apmēros ietu secen nodokļu ieņēmumi, uzsvēra Lembergs: ""Ventspils nafta" ir holdings. [..] Viņi radikāli samazināja savas izmaksas - padomei praktiski viņi šobrīd nemaksā, un viņu maksātie nodokļi ir ļoti mazi, jo Ventspilī darbojas "Ventspils nafta termināls", kas ir ar Ventspils juridisko adresi. Holdingam faktiski šobrīd nekādu funkciju nav, ja neskaita funkciju pārvaldīt vairākas kapitālsabiedrības."

Kā informēja Lembergs, vēl uz kādu brīdi adresi bija nomainījusi AS "Ventbunkers". "Tas bija saistīts ar karu starp Rudolfu Meroni no vienas puses un [Igoru] Skoku, [Genādiju] Ševcovu, [Olafu] Berķi un [Oļegu] Stepanovu no otras puses. Viņi pārcēla adresi uz Rīgu, par cik te tā adrese bija okupēta, bet šobrīd viņi ir atnākuši atpakaļ uz Ventspili," stāstīja Lembergs.

Tiesa, saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informāciju AS "Ventbunkers" juridiskā adrese ir Rīga, Staraja Rusas iela 18/20-3. Lembergs gan apgalvo, ka ar pilnu atbildību varot teikt, ka "Ventbunkers" pārcēlies atpakaļ uz Ventspili.

Pirms gada tika likvidēta Valsts policijas Ventspils pilsētas un rajona pārvalde, jo tika izveidota Kurzemes reģiona pārvalde ar vadību Liepājā. "Ventspils policisti šobrīd saņem algu kā darbinieki Liepājā, bet viņi vienalga tiks uzskaitīti kā Ventspils nodokļu maksātāji. Mēs šo naudu saņemsim caur finanšu izlīdzināšanu, bet tur ir nobīde," skaidroja Lembergs.

"Tā kā faktiski es ne par kādu tendenci runāt nekādā veidā nevaru. Jo vairāk tāpēc, ka brīvostā strādājošajiem uzņēmumiem, kam ir izsniegta licence darbībai brīvostas teritorijā, līgumā norādīta konkrēta adrese. "Ventbunkeram" vajadzēja izvēlēties, vai viņi paliek Rīgā un tad viņiem anulē licenci, vai arī viņi atgriežas Ventspilī, un tad viņiem neanulē [licenci].

Viņi izvēlējās atgriezties Ventspilī. Savukārt licences darbībai brīvostas teritorijā "Ventspils naftai" nav, licence ir terminālim. "Ventspils naftā" ir daži valdes locekļi, un viss - vairāk nekā tur nav. Kādreiz tur bija liela padome ar lielām algām, pusmiljons gadā. Faktiski tagad es vairāk samaksāju nodokļus nekā "Ventspils nafta"," pastāstīja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: