T/n “Jūras vārti” vēl ir iespēja iegādāties biļetes uz vienu no labākajām Valmieras teātra izrādēm - “Karalis Līrs nabagmājā”. 

Izrāde nominēta vairākās kategorijās “Spēlmaņu nakts” balvai – Gada aktieris, Gada aktieris otrā plāna lomā un Gada scenogrāfs.

Režisora Otari Bagaturija izrāde “Karalis Līrs nabagmājā” ir traģikomēdija 2 cēlienos. Tas ir stāsts par bijušajiem - nevienam nevajadzīgajiem ļaudīm, kas vada savas dienas veco ļaužu pansionātā un iestudē Šekspīra traģēdiju „Karalis Līrs". Tikmēr pansionāta telpas tiek remontētas, lai tās ar peļņu varētu pārdot, bet pašus pansionāta iemītniekus pārvietot tālāk no acīm. Darījumu cenšas izjaukt režisore Dodo (Dace Eversa) un kādreiz slavenais aktieris Sandro (Tālivaldis Lasmanis).

Gluži tāpat kā slavenajā gruzīnu kino, izrādē smiekli un asaras sadzīvo līdzās, apgalvo aktieri, no sirds slavēdami gan lugu, gan režisoru. Un, lai gan darbība notiek no mums visai tālajā Gruzijā, viss varētu būt bijis arī tepat Latvijā.

„Man žēl, ka „Karalis Līrs nabagmājā" vēl aizvien ir aktuāla luga, un daudz kas ir svarīgs arī ārpus Gruzijas. Tomēr es priecājos, ka man ir iespēja to iestudēt Valmieras drāmas teātrī," stāsta O.Bagaturija.

Izrādes režisors un lugas autors Otari Bagaturija (1941) ir viens no pieredzes bagātākajiem Gruzijas aktieriem un režisoriem. Strādājis Tbilisi Jaunatnes teātrī, spēlējis nozīmīgas lomas gruzīnu klasikas iestudējumos. Luga „Karalis Līrs nabagmājā" iestudēta piecos teātros, tulkota slovāku, turku un tagad arī latviešu valodā.

Ar iestudējumu „Karalis Līrs nabagmājā" uz teātra skatuves pēc 27 gadu pārtraukuma atgriežas režisors Felikss Deičs, kas kā aktieris Valmieras teātra izrādē piedalīsies pirmo reizi.

Izrādē pansionāta iemītnieku lomās iejūtas teātra pieredzējušo mākslinieku zieds: Rihards Rudāks, Astra Baumane, Ligita Dēvica, Ināra Ieviņa, Lelde Kalēja, Skaidrīte Putniņa, Juris Laviņš, Ruta Birgere, Aigars Vilims, Arnolds Osis, bet pēc ilgāka pārtraukuma uz skatuves atgriežas aktieris Juris Helds un režisors Felikss Deičs.

Pārējās lomās: Krišjānis Salmiņš, Elīna Vāne vai Māra Mennika, Ģirts Rāviņš un Aigars Apinis.

Biļetes uz Ventspils teātra namā “Jūras vārti” teātra izrādi 29.septembrī plkst. 19.00 vēl nopērkamas visās “Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās, to cena – Ls 3,00, 4,00 un 5,00.

Pēc izrādes mikroautobusa speciālais reiss virzienā uz Pārventu!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: