Ventspilī ir valstī zemākie administratīvie izdevumi uz vienu iedzīvotāju, un tas apliecina, ka Ventspils sasniegumi lielā mērā saistīti tieši ar taupīgu saimniekošanu, - šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Saskaņā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas apkopotajiem datiem, administratīviem mērķiem Ventspilī tiek tērēti 37 lati uz vienu iedzīvotāju jeb 5% no kopējiem pilsētas budžeta izdevumiem.

Lembergs uzsvēra, ka citas lielās pilsētas administratīvajiem mērķiem tērē 10, 12 un pat 14% no visiem budžeta izdevumiem. "Vēl kliedzošāka tā situācija ir novados," pastāstīja Lembergs, atklājot, ka vairāki novadi administratīvajiem mērķiem tērē pat 30-33% no visiem budžeta izdevumiem.

"Pēc tam var brīnīties, kur paliek nauda. Pie tam man ir pilnīga pārliecība, ka Ventspilī pašvaldībā strādājošie, uz kuriem arī attiecas arī šie administratīvie izdevumi, ir augstas klases profesionāļi. Mēs uz darba samaksu ļoti saprātīgi tērējam naudu un vienlaicīgi arī cenšamies maksāt atbilstoši darba tirgum, bet mums pārējās administratīvās izmaksas ir zemas. Mēs samazinājām strādājošo skaitu pašvaldībā un atbrīvojām vienu ēku - tie arī ir administratīvie izdevumi," skaidroja Lembergs.

Šis rādītājs apliecina, ka Ventspils sasniegumu pamatā lielā mērā ir tieši taupīgā saimniekošana, uzsvēra Lembergs. "Diezgan tradicionāli mani politiskie pretinieki, lai noniecinātu Ventspils sasniegumus izaugsmē, saka apmēram tādus vārdus: "Nu jā, ja visiem būtu nauda kā Ventspilij, tad visi tāpat būtu uztaisījuši pilsētu vai pagastu," ka liela māka tur neesot vajadzīga," sacīja Lembergs, uzsverot, ka zemākie administratīvie izdevumi valstī ir spēcīgs Ventspils pretarguments šim viedoklim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: