"Latvijas Kuģniecības" (LK) un "Ventspils naftas" (VN) pircējs varētu būt Austrijas miljardieris Martins Šlafs, TV3 raidījumam "Nekā personīga" apstiprinājis Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.

"Jā tā tas ir. Uzņēmēji nāk no Austrijas, un tas ir investīciju fonds. Un tas ir saistīts ar Austrijas biznesmeni Martinu Šlafu, kas ir zināms kā vien no bagātākajiem Austrijas pilsoņiem. Šlafa kungs vai šis investīciju fonds, kas saistīts ar viņu, grib pirkt visu ar naftas produktiem saistīto Ventspils tranzītbiznesu. Tas ietver sevī "Ventbunkers", "Latrostrans", VN un LK," sacījis Meroni.

Šlafa vārds Latvijā ir pazīstams, jo miljardieris jau pirms četriem gadiem gribēja nopirkt VN. Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām 2006.gadā valsts izsolē nolēma pārdot VN akcijas. Par darījumu ieinteresējās šis Austrijas bagātākais pilsonis. Viņa pārstāvji centās sev par labu ietekmēt Latvijas politiķus nepārdot akcijas izsolē, bet pa taisno viņiem. Tas neizdevās un VN pārdeva "Vitol" grupai.

Par to, ka šoreiz darījums ir tuvu noslēgumam, liecinot vairāki signāli - vasarā mainījās VN padome un tajā nokļuva Šlafa dēls Pīters. Otrkārt, slepus visi VN akcionāri ar Šlafa fondu parakstījuši nodomu protokolu par akciju pārpirkšanu. Par darījumu detaļām tā dalībnieki klusē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: