Apmeklēt Saeimu atvērto durvju dienā izmantojuši arī Ventspils skolēni.

Apskati fotogrāfijas!

Saeimā viesojušies vairāk nekā 2000 cilvēku no visiem Latvijas reģioniem, bet vislielāko interesi izrādījuši tieši skolēni. No Ventspils šo iespēju izmantoja 3. un 4. vidusskolas, kā arī Jūrkalnes pamatskolas audzēkņi.

Atvērto durvju dienā interesenti iepazinās ar Saeimas namu, ieskaitot Saeimas sēžu un Sarkano zāli, reprezentācijas telpas, kur uzņem ārvalstu parlamentu vadītājus, ministrus, vēstniekus un citas augstas amatpersonas, aplūkoja ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam. Bija organizētas arī tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi un citiem deputātiem.

Ceturtie atsaucās Saeimas priekšsēdētāja uzaicinājumam viņa viesošanās reizē skolā. Septembra sākumā Gundars Daudze apmeklēja 4. vidusskolu pēc tās audzēkņa Pētera Āboliņa uzaicinājuma, kurš pavasarī bija spīkera ēna. Uz Saeimu devusies visa 11.c klase, kurā mācās Pēteris, skolēnu parlamenta, kā arī aktīvāko un sekmīgāko skolēnu pārstāvji. Daudze šoreiz ar viņiem nav ticies, bet 4. vidusskolas pārstāvjus Saeimā pavadījis deputāts Oskars Kastēns.

3. vidusskolas skolēniem Atvērto durvju dienas apmeklējums Saeimā jau kļuvis par tradīciju – viņi turp devās jau trešo reizi. 10. klases skolēniem laimējies klātienē vērot Saeimas priekšsēdētāja un jaunā Igaunijas vēstnieka Latvijā Mati Vārmana sasveicināšanos un tradicionālo fotografēšanos. Vidusskolniecei Margaritai Amarovai gandarījumu sagādājusi iespēja ne tikai apskatīt Saeimas sēžu zāli, bet arī pasēdēt deputātu vietās.

Pēc tikšanās ar G. Daudzi, viņa ar apbrīnu runā par spīkera harizmu: saskarsmes korektumu, diplomātiskumu un vienlaikus atklātību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: