Usmas jahtklubā norisinājās Latvijas čempionāts burāšanā Q25 klasē, kurā uzvaras laurus plūca mūsu burātāji.

 Pēdējā šīs sezonas Latvijas čempionātā Q25 jahtu klasē startēja 8 jahtas no dažādiem Latvijas jahtklubiem. Divās sacensību dienās burātājiem nācās veikt deviņus braucienus. Neskatoties uz to, ka mačos startēja tikai astoņas jahtas, sastāvs bija ļoti spēcīgs, jo bija ieradušies visi spēcīgākie valsts burātāji.

Rudens vēji, kuri brāzmās sasniedza pat 15 m/s, pārbaudīja ne tikai burātāju meistarību, bet arī jahtu izturību. «Neatceros, kad divas sacensību dienas pēc kārtas Latvijas čempionātā būtu bijis tik spēcīgs vējš un ekstrēmi laika apstākļi,» sacīja Usmas jahtkluba komodors Staņislavs Backāns.

Spraigā cīņā, jau trešo gadu pēc kārtas, Latvijas čempiona titulu izcīnīja jahta WOOSH (Usmas jahtklubs) – kapteinis Staņislavs Backāns, Gatis Backāns, Ainārs Ščipčinskis, Mārtiņš Bergs un Andris Zirdziņš. Īpaši sīvas cīņas izvērtās par otro vietu, kurā pārāks bija mūsu jahtas BORA (Usmas jahtklubs) kapteinis Andris Zjatkovs. Ventspilnieka vadītā jahta par vienas uzvaras tiesu apsteidza jahtu FIGARO ar tās kapteini Sergeju Pervuškinu.


Staņislavs Backāns pēc sacensībām atzina, ka mači izvērtušies ļoti grūti un spraigi. «Tik ekstrēmos laika apstākļos ilgi neesmu burājis. Tas bija pārbaudījums ne tikai mums, bet arī jahtām, kurām notika vairāki lūzumi un plīsumi. Bet jāsaka, ka pārbaudījums ir izturēts godam, jo tikai viena jahta pārtrauca dalību Latvijas čempionātā, pārējās septiņas spēja veikt visus deviņus braucienus. Jāuzslavē arī lieliskais tiesnešu darbs. Pēc pirmās dienas nogurums bija tik liels kā vēl nekad, tāpēc otrajā dienā atstājām visus spēkus, lai uzvarētu. Prieks, ka dalībnieki bija apmierināti ar sacensību norisi, jo šādi laika apstākļi bija kas jauns un negaidīts. Nākošajā gadā domāsim par to, lai palielinātu jahtu skaitu čempionātā. Varbūt būs jāpamaina nolikums un citas lietas.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: