Mūsu sportisti izcīnījuši divas otrās vietas Rumānijas atklātajā čempionātā šorttrekā, kas reizē bija arī Danubia kausa izcīņas sacensību pirmais posms.

Danubia kausa sacensībās piedalās Eiropas jaunie šorttrekisti, kas piecu posmu mačos noskaidro tos sportistus, kuri kvalificēsies Eiropas kausa finālsacensībām. Pirmā posma sacensībās četrās vecuma grupās – junioru (17–19 gadi), jauniešu (15–16 gadi), vecākajā meiteņu un zēnu grupā (13–14 gadi) un jaunākajā meiteņu un zēnu grupā (10–12 gadi) – startēja vairāk nekā 15 valstu sportisti.

Ventspili šajos mačos pārstāvēja pieci šorttrekisti. Vislabāk veicās Robertam Zvejniekam, kas trīs disciplīnu (1000 m, 777 m un 500 m) kopvērtējumā jaunākajā grupā izcīnīja augsto otro vietu. Jāpiebilst, ka Zvejnieks visās distancēs ieņēma otro vietu. Sudraba godalgu kopvērtējumā ieguva arī Roberto Puķītis (jauniešu konkurencē), kas 1000 m un 500 m distancē ieguva otro vietu, bet 1500 m – ceturto. Kā atklāja šorttreka treneris Māris Birzulis, Puķītim bija visas iespējas uzvarēt pirmā posma kopvērtējumā. «Pirms 1500 metru distances Puķītim pietika arī ar otro vietu, lai uzvarētu Rumānijas posma mačos, bet kritiens pēdējā aplī lika samierināties ar otro pozīciju.»

Vēl pirms pēdējā apļa ventspilnieks bija slidojuma vadībā. Marta Paškēviča (vecākajā grupā) ieņēma 6. vietu kopvērtējumā – 1500 m un 1000 m distancē iegūstot ceturto vietu. Raivo Anuzis jauniešu konkurencē sacensības noslēdza 9. pozīcijā. Ieva Haino vecākajā grupā finišēja 12. vietā, bet Birzulis viņas startus vērtē atzinīgi: «Līdz astotajai vietai Ievai pietrūka tikai trīs punktu; ja pretinieces vienā distancē nebūtu nogāzušas mūsu sportisti, tad rezultāts būtu daudz augstāks.»

Otrais Danubia posms no 15. līdz 17. oktobrim notiks Ventspilī, un tas reizē būs arī atklātais Latvijas čempionāts. Ventspils posmā startēs gandrīz visi mūsu šorttrekisti, izņemot Haraldu Silovu, kas Holandē, Herenvenā, kur notiks 2011. gada Eiropas čempionāts, gatavojas gaidāmajai sezonai. Danubia finālmači notiks martā Minhenē (Vācija), un tiem kvalificēsies tie šorttrekisti, kas būs uzrādījuši labākos rezultātus trijos no pieciem sacensību posmiem.

Māris Birzulis mūsu sportistu startus vērtēja kā izdevušos. «Mērojām vairāk nekā 2000 kilometru vienā virzienā. Sacensību vietā ieradāmies tikai naktī, bet jau no rīta mums bija jāstartē, kas noteikti ietekmēja mūsu sportistu sasniegumus. Mūsu labākie šorttrekisti ir ļoti labi un optimāli sagatavojušies šai sezonai. Visi ir ievērojami progresējuši, par ko man ir liels prieks, bet vēl daudz jāstrādā, lai izaugsme neapstātos. Finālmačos Minhenē arī ceram cīnīties par godalgām, jo mūsu stiprākie pretinieki ir citu kontinentu pārstāvji, tāpēc vispirms ir jābūt vadošajiem Eiropā,» viņš saka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: