Šodien Piejūras brīvdabas muzejā notika svinīga trīspusēja pirkuma un finansējuma līguma parakstīšana par sešu jaunu Vācijā ražotu "Mercedes Benz" markas tālsatiksmes autobusu iegādi "Ventspils reisa" vajadzībām.

 Apskati fotogrāfijas!

Autobusu piegādi veiks SIA "Domenikss", kas uzvarēja autobusu iegādes konkursā, bet finansējumu nodrošinās SIA "Nordea Finance Latvia", kas savukārt pasludināta par uzvarētāju finansējuma konkursā. Jau ziņots, ka "Ventspils reiss" iegādāsies sešus jaunus "Mercedes Benz" markas tālsatiksmes autobusus.

Turpinot autobusu parka atjaunošanu, tiks veikta 2000.gadā iegādāto autobusu nomaiņa. Līguma summa, ieskaitot autobusu piegādi, servisa nodrošinājumu, autoatslēdznieku un autovadītāju apmācību, ir 1,46 miljoni eiro (1,02 miljoni latu).

Tiks piegādāti trīs lielas ietilpības autobusi ar 49 sēdvietām, viens palielinātas ietilpības autobuss ar 69 sēdvietām, viens mazas ietilpības autobuss ar 19 sēdvietām un viens vidējas ietilpības autobuss ar 34 sēdvietām. Autobusi tiks piegādāti šā gada beigās un nākamā gada sākumā. Tie kursēs starppilsētu nozīmes maršrutos - pārsvarā maršrutā Ventspils-Rīga.

Kā skaidroja pašvaldības uzņēmumā "Ventspils reiss", "Mercedes Benz" autobusi ekspluatācijā sevi ir pierādījuši no labākās puses gan ekspluatācijas izmaksu, gan arī izturības ziņā.

Jaunajiem autobusiem būs "Euro - 5" dīzeļdzinēji, kas ir videi draudzīgāki un ekonomiskāki. Ar jaunajiem autobusiem tiks uzlabots vispārējais komforta līmenis tālsatiksmes pārvadājumos. Autobusi būs aprīkoti ar elektronisko tablo, salona gaisa kondicionieri, regulējamiem sēdekļiem, elektronisko stabilitātes sistēmu, kas ievērojami uzlabos pasažieru drošību, kā arī katra pasažieru vieta būs aprīkota ar individuālo apgaismojumu un individuālo ventilāciju.

Trīs lielas ietilpības autobusiem būs dubultās vidējās durvis, kas dos iespēju pārvadāt arī pasažierus invalīdu ratiņos.

"Ventspils reiss" jau 14.gadu veic pasažieru pārvadājumus pilsētā, rajonā, tālsatiksmes un starptautiskajos tūrisma maršrutos ar 63 dažādas ietilpības autobusiem, ikdienā pārvadājot vairāk nekā 9000 pasažieru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: