Sestdien, 21.augustā Ventspilī norisināsies Latvijas nūjošanas pirmais festivāls. Savu dalību festivālā jau ir apstiprinājuši 274 dalībnieki.

No tiem 197 ventspilnieki, kā arī dalībnieki no Liepājas, Rīgas, Talsiem, Saldus, Aizputes un citām pilsētām. Vecākajam dalībniekam 76 gadi, jaunākajam dalībniekam 6 gadi.

Dalību Latvijas nūjošanas 1.festivālā pieteikuši arī Latvijā zināmi cilvēki, starp viņiem 2006.gada Turīnas Ziemas Olimpisko spēļu laureāts, kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis, Latvijas Televīzijas producente Rasma Dumpe, Latvijas Sporta veterānu savienības prezidents Daumants Znatnajs.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš ne tikai piedalīties sacensībās, bet arī apmāca kolēģus nūjošanas prasmēs, ir gandarīts, ka ar savu līdzdalību sporta pasākumos sekmē ventspilnieku pievēršanos aktīvam dzīvesveidam.

Tiem, kuri vēl vēlas pieteikt savu dalību Latvijas nūjošanas 1.festivālam Ventspilī, to varēs izdarīt arī sacensību dienā, savukārt no plkst. 10.30 līdz 11.30 profesionālu instruktoru pavadībā Ventspils Piedzīvojumu parkā varēs apgūt nūjošanas pamattehniku.

Nūjošana ir visiem pieejams, vienkāršs un efektīvs kustību veids. Nūjojot tiek nodarbinātas 600 muskuļu grupas jeb 90 procenti no visas mūsu ķermeņa muskulatūras.

Nūjošana ir jauns sporta veids, kas aizsācies 20.gs. 80.gadu sākumā Somijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: