Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi kārtējo projektu iesniegumu atlasi darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” apakšaktivitātē „Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”.

Iesniegumus pieņems no 2013. gada 2.janvāra līdz 2013. gada 30.augustam (ieskaitot).

Aktivitātes mērķis ir atbalstīt ar ieiešanu ārvalstu tirgos saistītās darbības – ārējo mārketingu ārvalstīs – un pasākumus, kas sekmē komersantu iekļaušanos starptautiskajās piegāžu ķēdēs, veicina Latvijas komersantu dalību starptautiskajās izstādēs un tirdzniecības misijās.

Uz finansējumu aktivitātes ietvaros var pretendēt komersanti, biedrības, kurā apvienojušie vismaz 5 komersanti, nodibinājums, kura dibinātāji vai dibinātāju biedri ir vismaz 5 komersanti, kooperatīvās sabiedrības, kurās apvienojušies vismaz 5 komersanti, valsts vai pašvaldību iestādes, ja projekts tiek īstenots partnerībā un pārējie partneri ir komersanti, biedrības, kooperatīvās sabiedrības, pašvaldības un ostu pārvaldes, starp kurām tiek sadalīts viss saņemtais atbalsts, jo valsts vai pašvaldības iestādes nevar būt atbalsta saņēmējs, pašvaldības, ja aktivitāte veicina Latvijas kā tūrisma galamērķa attīstību un ostu pārvaldes.

Pieejamais ERAF finansējums 2013.gadā ir 4 miljoni latu. Projektu iesniegumu atlases kārta ir viens kalendārais mēnesis, bet katrā atlases kārtā pieejamais finansējums ir 500 tūkstoši latu.

Maksimāli pieļaujamā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma intensitāte no projekta attiecināmajām izmaksām ir:

  • 50% dalībai starptautiskajās izstādēs un konferencēs (semināros) ārvalstīs;

  • 75% komersantu dalībai tirdzniecības misijās un kontaktbiržās ārvalstīs, ko organizē biedrība, kuras Latvijā reģistrēto biedru (komersantu) kopējais apgrozījums iepriekšējā gadā ir pārsniedzis 50 milj. LVL un kura ir dibināta ne vēlāk kā trīs gadus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas.

Atbilstoši aktivitātes nosacījumiem atbalsts tiek sniegts dalībai starptautiskajās izstādēs un konferencēs (semināros) ārvalstīs, komersantu dalībai tirdzniecības misijās un kontaktbiržās ārvalstīs, kā arī biedrībām konferenču (semināru) par eksporta jautājumiem organizēšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: