Baltkrievijā, Minskā, notika 36. pasaules čempionāts sambo un kaujas sambo, kurā startēja arī Latvijas izlase, ar diviem mūsu pilsētas pārstāvjiem sastāvā – Artūru Čerņavski un Aleksandru Mastrjakovu.

Čerņavskis, kurš ir 2011. gada Eiropas čempions kaujas sambo, šoreiz bija nolēmis mainīt disciplīnu un startēja sambo cīņā. Čempionāta izloze mūsu sportistu nebija lutinājusi. Pirmajā cīņā pretiniekos bija ielozēts 2011. gada pasaules čempions Krievijas sportists Uali Kurževs, kam mūsējais zaudēja tikai pēc punktiem.

Kurževs vēlāk kļuva arī par šāgada čempionu. Savukārt mūsu sambists čempionātu turpināja gandarījuma cīņās, kurās guva vienu uzvaru (pār Meksikas pārstāvi) un piedzīvoja vienu zaudējumu (Ukrainas sportistam), kas viņam kopvērtējumā deva septīto vietu.

Daudz veiksmīgāka izloze trāpījās Aleksandram Mastrjakovam – viņam pirmajā kārtā pretiniekos bija Somijas sportists, kas tika uzvarēts pēc punktiem. Nākamajā kārtā Mastrjakovs tikās ar Lielbritānijas sambistu, kam paša muļķīgas kļūdas dēļ zaudēja un čempionātu noslēdza septītajā vietā.

Abus Ventspils pārstāvjus trenē Vladimirs Vlasjuks, bet Artūra treneris ir arī Vladislavs Čerņavskis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: