Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atklāj jaunu ventu banku

Ventu apgrozījums aizvien pieaug, tādēļ ventspilnieku un pilsētas viesu ērtībai atvērta vēl viena ventu banka – Olimpiskā centra viesnīcā. Atklāšanai par godu pie jaunās bankas norisinājās venstpilings jeb V burta veidošana no ventspilniekiem.

Pirmais sniegs uz ielām un ceļiem

Sniegs iekrāsojis baltu novembra pēdējo dienu. Ventspils pusē tas licis sarosīties ceļu un ielu uzturētājiem, sētniekiem un privātmāju īpašniekiem.

2.lpp. Viedoklis: “Radošā enerģija” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore

«Nesen gadījās parunāties ar kādu jaunu puisi – pārdevēju Rīgas dižveikalā, kurš padalījās savos novērojumos. Viņš ir ievērojis vairākas viņaprāt neizskaidrojamas lietas. Pirmkārt, pircēju pieplūdums nav prognozējams. Kādu brīdi veikals var būt gana tukšs, bet pēkšņi nez no kurienes var uzrasties diezgan iespaidīgs pircēju pieplūdums jebkurā brīdī, jebkurā dienā. Kā teica tirgotājs – šķiet, ka viņu klienti uz veikalu iepirkties brauktu ar autobusiem, nevis vieglajām automašīnām, lai gan stāvlaukumā pie veikala autobusi ir tikai pa retam.»

3.lpp.

Ierobežo reģionālo partiju iespējas

Turpmāk 30 dienas pirms Saeimas, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām tiks aizliegta politiskā reklāma televīzijā. Aizliegums gan neattieksies uz partiju reklāmu bezmaksas raidlaiku sabiedriskajā televīzijā un radio. Tiesa, šāda iespēja tiks nodrošināta vien lielajām, nacionālajām partijām, reģionālajām vārds tiks liegts.

GMI nasta uz pašvaldību pleciem

No nākamā gada valdība iecerējusi pārlikt uz pašvaldībām visu garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalstu izmaksu un samazināt tā apjomu. Pašvaldības tādu lēmumu uzskata par netaisnīgu.

Godam nopelnīta uzvara

Ugāles vidusskolas 4.a klase izcīnījusi 1. vietu konkursā Mūsu mazais pārgājiens 2012. Konkursa tēma – koks.

4.lpp.

Vecāki var palīdzēt izvēlēties īsto

Ja cilvēks kļūdījies savas profesijas izvēlē, viņa dzīve ir nelaimīga. Vecāki var palīdzēt saviem bērniem nonākt pie pareiziem un izsvērtiem lēmumiem.

Par automašīnu novietošanas īpatnībām pilsētas centrā

Automašīnu novietošana vienmēr bijusi sāpīga tēma, jo ne visiem sanāk, bet vēl trakāk, ka ne visi arī vēlas, lai sanāktu. Salīdzinoši īsā laikā Ventas Balss pilsētas centrā novēroja šādas nevēlēšanās gadījumus.

5.lpp. Kultūra. Trimdā pieturējās pie Endzelīna pareizrakstības

Ventspils bibliotēka šonedēļ aicināja Kurzemes kolēģus piedalīties

konferencē Kultūras mantojums digitālā vidē. No idejas līdz lietotājam.

Pasākums izdevās.

Valks raksta par pamestiem bunkuriem

Vietējais prozaiķis Jānis Valks saņēmis Kultūrkapitāla finansējumu romāna Bradātāji uzrakstīšanai. Grāmatas nosaukums gan var mainīties, brīdina autors.

Uz skatuves jūtos daudz brīvāk

Kaspars Antess dziedātājs

6.lpp. Sports. Studentiem sestais panākums pēc kārtas

Pēc gandrīz trīs nedēļu pārtraukuma kārtējo spēli Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrā aizvadīja Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas izbraukumā ar 86:74 (15:19, 16:15, 25:22, 30:18) pieveica Liepājas Lauvu 2 spēlētājus.

Meija debitē ar uzvaru pirmajā minūtē

Pirmo profesionālo MMA cīņu aizvadījis Aigars Meija, viens no Ventspils kikboksa leģiona (VKL) labākajiem kikbokseriem. Viņš savā debijas reizē diezgan viegli ticis galā ar Lietuvas sportistu.

Boksa skolas pirmā pieredze

Andrejs Safonovs, treneris

7.lpp. Intervija. Ar dāvanām uz melno uzvalku valsti

SIA Arbo tirdzniecības direktors EDMUNDS DOMKINS nupat atgriezies no Japānas, kur ne tikai stiprināja biznesa sadarbības iespējas kompānijas labā, bet arī guva bagātus iespaidus par šo valsti un tās iedzīvotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: