Ventspils pašvaldība uzvarēju konkursā par tiesībām nākošajā vasarā rīkot Latvijas Jaunatne Olimpiādi.

Latvijas Olimpiskā Komitejas izpildkomiteja izvērtējusi piedāvājumus un prezentācijas konkursā „Par tiesībām rīkot Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi 2013.gadā”. Vērtēti tika divi pieteikumi – Valmieras pilsētas un Ventspils pilsētas pašvaldības pieteikums, kurā kā sadarbības partneris iesaistīta Liepājas pilsētas pašvaldība. Izskatot visus dokumentus un izskatot pilsētu sagatavotās prezentācijas par uzvarētājiem tika atzīta Ventspils pašvaldība, kura ieguva tiesības 2013.gada 14. – 16.jūnijā organizēt Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi.

 

Olimpiāde tiek plānota 26 sporta veidos un 69% no tiem norisināsies Ventspilī. Olimpiādes organizēšanā Ventspils sadarbības partneris ir Liepājas pilsētas pašvaldība, kur notiks vairāki sporta veidi, kā arī esam vienojušies ar citām pašvaldībām par atsevišķu sporta veidu norisi.

 

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados, līdz šim Ventspils pilsētā no 2000.gada ir notikušas piecas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes.

 

Ventspilniekiem būs iespēja klātienē vērot sporta sacensības vairāk nekā 17 sporta veidos un piedalīties plašākos valsts jaunatnes sporta svētkos. Turklāt labākie Ventspils sportisti gūs iespēju startēt savas pilsētas sporta bāzēs, saņemot morālu atbalstu no līdzjutējiem Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: