Ventspils muzejā jaunajā mācību gadā aktīvi darbojas vairākas jaunas muzejpedagoģiskās programmas un muzeja pedagogi gaida skolu jauniešus un pirmskolu audzēkņus uz nodarbībām.

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā patlaban ir iespēja līdz pat 7. novembrim nākt un Gatavoties Mārtiņiem, kas neizbēgami tuvojas, lai kopīgi darinātu maskas, uzzinātu kādas rotaļas raksturīgas šiem gadskārtu svētkiem, un noslēgumā 8. novembrī kopā folkloras kopu Rotaļnieks un Smiltiņu ģimeni ceptu baltu maizi Smiltnieku mājas krāsnī un minētu daudzum daudzās mīklas. Pieteikumus muzejpedagoģiskajām programmām (arī citām) Piejūras brīvdabas muzejā pieņem muzeja pedagogs Zane Pavariņa pa tālr. 27188532, 63621309,63624467.

 

Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī rudeni pavada kopā ar Moricsalas rezervāta jubileju, jo šogad vienai no vecākajām Eiropas aizsargājām teritorijām aprit 100 gadi. Programma Moricsalai-100 tapusi sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi. Nodarbībā var uzzināt kas tas dabas rezervāts tāds ir, kāda ir rezervāta dabas daudzveidība un kas ir Moricsalas lielākā vērtība. Programmu Moricsalai-100 atzinīgi novērtēja 16 pedagogi no Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra muzeja pedagoga sagatavotajā atklātajā nodarbībā 10. oktobrī. Turklāt, līdz ar šo programmu Ventspils skolas tiek aicinātas piedalīties Melnā sivēna konkursā, kas noslēgsies 2013. gada maijā. Tuvāka informācija par konkursu un pieteikšanās Moricsalai-100 pa tālr. 29590093, 63621309 (Ilvai Buntikai).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: