Šoruden apaļu jubileju svin 2. pamatskola, kurai 50 pastāvēšanas gados gājis raibi, vairākkārt mainot nosaukumu un arī un statusu.

Skola Bērzu ielā 54 dibināta 1962.gada 25. augustā kā Ventspils 3.astoņgadīgā skola ar krievu valodas apmācību. 1990.gadā skola tiek pārdēvēta, tās nosaukums ir Ventspils 2.deviņgadīgā skola, bet jau pēc diviem gadiem tā vēlreiz maina nosaukumu un kļūst par Ventspils 2.pamatskolu.

 

2000./2001. mācību gadā tiek mainīts skolas statuss, tā kļūst par divplūsmu skolu ar krievu un latviešu apmācības valodu, bet 2003./2004. mācību gadā tiek mainīts skolas statuss – mācības notiek tikai latviešu valodā.

 

Šajos gados skolas direktora pienākumus veikuši A. Maškeviča, A. Govrova, L. Tiosva, A. Baranovs, S. Rozveika, T. Burmeistare, kopš 2006. gada skolas direktore ir S.Birziņa.

 

«Izglītības iestādes darbs nemitīgi tiek mainīts, attīstīts un pilnveidots, un šo. Mēs esam lepni un gandarīti šo darbu turpināt, un tas mūsu kolektīvam lieliski izdodas, kā apstiprinājums – 2011./2012. mācību gadā Ventspils 2.pamatskola kļūst par inovatīvās pieredzes skolu. Ventspils 2.pamatskola ir viena no sešām Latvijas pamatskolām, kas darbojas kā metodiskais centrs dabaszinībās un matemātikā,» stāsta skolas direktore Sintija Birziņa.

 

Skolā līdzās vispārējās pamatizglītības programmai tiek īstenotas vairākas speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem un izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem. Skola aktīvi iesaistās dažādos starptautiskos projektos, kā Comenius, eTwinning u.c.

 

«Pedagogu kolektīvs nodrošina kvalitatīvu mācību procesu, kā arī interešu nodarbības un māksliniecisko pašdarbību. Skolēni kopā ar skolotājām un vecākiem skolā priecājas dažādos svētkos, ciena un pilnveido dažādas skolas tradīcijas, atzīmē arī skolas dzimšanas dienas. Šogad esam īpaši gatavojušies, lai atzīmētu savas skolas īpašo dienu – 50.dzimšanas dienu. Jaunais mācību gads iesāksies ar dažādiem jubilejas pasākumiem, kas savu kulmināciju sasniegs svētku koncertā 29. septembrī,» direktore uzsver, ka jubilejas gads skolā būs īpašs.

 

Visi skolas bijušie un esošie pedagogi, darbinieki un absolventi tiek laipni aicināti uz 2.pamatskolas 50. jubilejas pasākumu skolas zālē šā gada 29. septembrī plkst.17. Savu dalību iespējams pieteikti pa e-pastu 2.pamatskola@ventspils.gov.lv, skolas kancelejā vai pa tālruni 63622964.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: