SIA ARBO pārstāvji piedalījušies forumā Zviedrijā, kur iepazinušies ar zaļās būvniecības tendencēm Skandināvijā.

Jau 20 gadus Ventspils uzņēmums nodarbojas ar koka logu un durvju ražošanu un tā viens no galvenajiem mērķiem ir zaļās būvniecības attīstība un ekoloģisku materiālu izmantošana tajā. Tāpēc tika nolemts piedalīties zaļās būvniecības forumā, kas pirmo reizi norisinājās Zviedrijas pilsētā Vahjo.

 

Forums notika burvīgā, jaunbūvētā sporta kompleksā, kura oficiālā atklāšana plānota tikai septembrī. Sākotnēji foruma dalībniekiem tika dota iespēja iepazīties ar sporta kompleksa būvniecību, uzsverot plašās koka īpašības un tā izmantošanu visdažādākajās konstrukcijās un apdarē. Foruma dalībnieki tāpat devās iepazīšanās vizītē uz nesen uzbūvēto daudzstāvu dzīvojamo ēku kompleksu, kuru būvniecībā arī plaši tika izmantoti koksnes materiāli, tāpat kā tuvējās divstāvu autostāvvietas būvniecībā.

 

Foruma dalībnieki, kuri galvenokārt pārstāvēja Skandināvijas valstis, bija būvniecības, kokrūpniecības un arhitektūras nozaru speciālisti. Tikšanās tika organizēta, lai visiem nozaru speciālistiem vienkopus būtu iespējams apspriest jautājumus, kas nozīmīgi kokrūpniecības attīstībā un zaļās būvniecības nozarē.

 

Nozares speciālisti dalījās pieredzē par kokmateriālu izmantošanas iespējām, novērtējot to izcilās īpašības, kā arī pauda viedokli un sniedza ierosinājumus par neizmantotajām iespējām, kuras nepieciešams realizēt, lai uzlabotu zaļās būvniecības efektivitāti gan izmaksu ziņā, gan būvniecības procesa laika samazināšanā, izvērtēja citu Eiropas valstu pozitīvo pieredzi.

 

Ideja par foruma rīkošanu pārņemta no Vācijas, kurā šāda veida tikšanās un nozaru speciālistu debates ir jau gadiem praktizēta lieta. Tā kā arī Skandināvijā kokrūpniecība ir viena no senākajām industrijas nozarēm, plānots, ka līdzīga rakstura pasākumi tiks organizēti regulāri – reizi gadā.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: