Uzņēmums "LatRosTrans" izskata iespēju naftas cauruļvadu Polocka-Ventspils izmantot gāzes piegādei, turklāt vairāki industriālie klienti par jauna gāzes vada izveidi jau ir izrādījuši interesi.

Cauruļvadu atbrīvos no naftas, tīrīs un konservēs atbilstoši jaunākajām tehnoloģijām, lai to saglabātu un rastu pielietojumu jaunām biznesa vajadzībām. Patlaban sākta naftas izspiešanas sagatavošana. Tas nozīmē, ka ir jāapzina šo darbu veicēji un viņu piedāvājums attiecībā uz izmaksām. Līdz ar to precīzu datumu, kad tik uzsākti darbi, pašlaik nav iespējams pateikt. Pagaidām arī neesot iespējams pateikt, par kādu summu no cauruļvada izspiestu naftu izdosies pārdot.

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta 10. augustā atcēla apķīlājumu 109 000 tonnu naftas, kas atrodas "LatRosTrans" cauruļvadā. Apķīlājums bija piemērots kā prasības nodrošinājumu strīdā starp Baltkrievijas uzņēmumu Polocktransneft Družba un LatRosTrans par īpašuma tiesībām uz šo naftu. Tiesas lēmums par apķīlājuma atcelšanu nav pārsūdzams.

Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga komentārs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: