Ventspils aktīvo sieviešu sabiedrība „VASSA” ielūdz visus uz Kurzemes Katūna balli, kura notiks 11. augustā plkst. 14 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā.

Katūna balles idejas autores ir Latvijas sieviešu asociācija, un jau ceturto gadu pēc kārtas šie vasaras svētki cildina mūsu brīnišķīgo pilsētu, pulcinot kopā ļaudis no dažādām pilsētām un valstīm.

Katūna balles galvenais mērķis ir labdarība. 2010. gadā 500 latu pasākuma peļņas tika atvēlēti Dienas centra izveidošanai Ventspils un Ventspils rajona bērniem – invalīdiem. Ar šīs naudas palīdzību Ventspils Latvijas Bērnu fonda nodaļa organizēja attīstošās nodarbības bērniem ar ierobežotām iespējām.

2011. gadā daļa līdzekļu tika atvēlēta diabētiķu biedrības atbalstam, un balles organizatori cer, ka šī nauda palīdzēja daudziem mūsu pilsētas un valsts iedzīvotājiem cīņā ar šo saslimšanu.

Pasākuma spilgtākais notikums būs konkurss „Šuju pati”.

Arī šogad organizatori piedāvā brīnišķīgajām dāmām noticēt sev, izrādīt mākslinieciskās spējas un šūt pašu rokām apbrīnojamus tērpus no dabīgiem materiāliem - kokvilnas, zīda, vilnas. Kā palīgmateriāli var tikt izmantoti ziedi, papīrs, salmi, pērlītes utt. Neievēroti nepaliks arī  aksesuāri - cepures, somiņas, greznojumi utt. Konkursa tēma „Salmu cepurīte” ļauj dalībniecēm realizēt savas vispārgalvīgākās idejas, neierobežojot iztēles lidojumu.

Kompetenta žūrija novērtēs dalībnieču tērpus un pasniegs uzvarētājām balvas vairākās nominācijās. Šogad konkursa organizatori ir sagatavojuši piemiņas balvas visām dalībniecēm.

Būs arī koncertprogramma, konkursi, spēles, loterija un citi notikumi. Pārsteigumi sagaida arī bērnus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: