Latvijā šā gada otrajā ceturksnī reģistrēta straujāka ekonomiskā izaugsme nekā Lietuvā un Igaunijā, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" apkopotā informācija.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada otrajā ceturksnī pēc sezonāli neizlīdzinātajiem datiem, salīdzinot ar 2011.gada otro ceturksni, audzis par 5,1%, liecina Centrālā statistikas pārvaldes šonedēļ publicētais ātrais novērtējums. Pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2011.gada pirmo ceturksni Latvijas IKP palielinājies par 6,9%.

Igaunijas ekonomika šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, palielinājusies par 2%, liecina 10.augustā publiskotās Igaunijas statistikas biroja sākotnējās aplēses. Otrajā ceturksnī Igaunijas ekonomiskās izaugsmes temps palēninājies pēc pirmajā ceturksnī reģistrētās izaugsmes 3,6% apmērā.

Savukārt Lietuvā otrajā ceturksnī gada griezumā IKP audzis par 2,1%, liecina 30.jūlijā publiskotās aplēses par Lietuvas IKP izaugsmi gada otrajā ceturksnī. Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V) šonedēļ atzina, ka Latvijai ir "pārsteidzoši laba izaugsme uz Eiropas Savienības fona".

Finanšu ministrija lēš, ka arī šā gada otrajā ceturksnī Latvija, visticamāk, bijusi visstraujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā. Vienlaikus ministrija brīdina, ka perspektīvas gada otrajā pusē ir visnotaļ neskaidras un ieilgusī parādu krīze eirozonā saglabājas kā galvenais risks Latvijas ekonomikas attīstībai vidējā termiņā.

Finanšu ministrijā prognozē, ka šogad IKP kopumā palielināsies par 4%.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: