Pie 13. panākuma Latvijas virslīgas čempionātā tikuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 5:0 sagrāva Rīgas Daugavu. Turnīra tabulā ventspilnieki pietauvojušies Skonto, kas viesos ar 0:1 piekāpās Liepājas metalurgam.

Rīdzinieki jau no pirmajām minūtēm ķērās pie savu vārtu sargāšanas lieliem spēkiem. Līdz 35. minūtei tas arī izdevās, bet tad īsā laikā no centra viesiem bija jāsāk divas reizes. Vispirms pēc Oļega Žatkina centīgas darbošanās kreisajā flangā pie labas iespējas tika Jasuke Saito, beidzot tiekot pie pirmajiem vārtiem ventspilnieku rindās. Trīs minūtes vēlāk Simons Pauļus izrādījās ātrāks par sāncenšiem netālu no viņu soda laukuma, nometa sev bumbu pa sitienam un no metriem 20 šāva precīzi vārtu tālajā stūrī – 2:0!

Otrā puslaika sākumā lietuviešu pussargs vēlreiz sarūgtināja galvaspilsētas komandu, bet 64.minūtē jau otro reizi šajā mačā īstajā vietā un laikā atradās Saito, šoreiz bumbu raidot vārtos ar galvu. Lūk, ko acīmredzot nozīmē, ja vārtu mašīnu liek uzbrukuma smailē, nevis vidējās līnijas malā.

Lielisku punktu mačam pielika Igors Tarasovs, kurš šajā mačā ļoti gribēja gūt vārtus. Kompensācijas laikā tas viņam izdevās turklāt ar lielisku tālsitienu – 5:0!

Čempionāta līderi ar 50 punktiem ir Daugavpils Daugava, otrajā vietā ar 46 puntiem ir Skonto (abām komandām 23 spēles), trešie ar 42 punktiem ir FK Ventspils spēlētāji, bet vēl par punktu mazāk Liepājas metalurgam.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: