Ventspils brīvostas pārvaldes burāšanas regate, kas tradicionāli notiek Pilsētas svētkos, kļuvusi vienlaikus arī par Latvijas labāko burātāju sagatavošanās posmu pasaules čempionātam.

Šogad Ventspils brīvostas un Usmas jahtkluba veiksmīgā sadarbība turpinājusies, uzsver kluba komandors Staņislavs Backāns. Jau devīto gadu pēc kārtas Pilsētas svētku laikā Ventā, Livonijas pils un lielās Govs Ceļotājas rajonā, ir redzamas jahtu buras.

«Jahtas ir neatņemama Pilsētas svētku sastāvdaļa un baudāma izrāde,» saka komandors. Šogad regatē par Ventspils brīvostas kausu cīnījās sešas labākās Latvijas Micro klases burātāju komandas. Četras no tām piedalīsies pasaules čempionātā, kas sāksies 20. augustā Austrijā. Pirms regates sākuma visas jahtas piedalījās kuģu parādē. Savukārt pašā regatē veiksme šoreiz pavadīja jahtu MAY WAY, kuru stūrēja Ģirts un Dace Bērziņi. Viņiem arī tika Ventspils brīvostas kauss. Uzreiz pēc uzvarētājiem otrā finišēja jahta RAZZO, bet trešā – jahta TIKE.

Visus gadus regati organizē Usmas jahtklubs. Pati burāšanas regates ideja pieder pilsētas Kultūras centram, kas vēlējās padarīt Pilsētas svētkus vēl piesātinātākus un krāšņākus. Pārņemot no Kultūras centra nākamās regates sagatavošanas stafeti, jahtklubs sāka aktīvi meklēt sadarbības partnerus,

atrodot tos Ventspils brīvostas personā, atceras Backāns. Aizvadītajos gados regatē piedalījušās

daudzas jahtas, taču ievērības cienīgs ir fakts, ka Ventā burājuši ne tikai pieredzējuši burātāji, bet arī

Ventspils iestāžu un organizāciju pārstāvji.

Vairākus gadus savas komandas izvirzīja Ventspils dome un Ventspils pilsētas slimnīca. «Tajā ir sava rozīnīte, kas piešķir regatei neatkārtojamu jaukumu. Iedomājieties, ka līdzās pieredzējušiem

burātājiem jahtu vada, piemēram, ārsts,» saka Backāns. Nākamgad Usmas jahtklubs iecerējis

atjaunot šo labo tradīciju un līdzās pieredzējušiem burātājiem uzaicināt piedalīties regatē arī Ventspils uzņēmumu un iestāžu pārstāvjus. Kāpēc gan tas nevarētu būt Ventas Balss kolektīvs?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: