Pašvaldības SIA „ŪDEKA” informē, ka pazeminātā pievienotās vērtības nodokļa likme 21% apmērā no 2012. gada 1. jūlija tiek piemērota arī ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem.

Tas nozīmē, ka, veicot maksājumus par 2012. gada jūlija mēnesī saņemtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem (un turpmāk), klientiem ir jāmaksā:

  • par izmantotajiem kanalizācijas pakalpojumiem (visām patērētāju grupām) - 0,78 Ls/m3 + PVN 21%;
  • par izmantotajiem ūdensapgādes pakalpojumiem (visām patērētāju grupām) - 0,51 Ls/m3 + PVN 21%.

Ja izlietotā ūdens daudzumu nosaka pēc ūdens patēriņa skaitītājiem, tad to rādījumus uzņem katra mēneša 1. datumā (šajā gadījumā 1. augustā). Norēķinus par izlietoto ūdeni un notekūdeņu novadīšanu izdara līdz nākamā mēneša 20. datumam (šajā gadījumā līdz 20. augustam).

Ja izlietotā ūdens daudzumu nosaka pēc fiksētām normām uz vienu dzīvoklī dzīvojošu personu, tad norēķinus par izlietoto ūdeni un notekūdeņu novadīšanu izdara līdz tekošā mēneša 20. datumam (šajā gadījumā līdz 20. jūlijam).

Tāpat pašvaldības SIA „ŪDEKA” atgādina un vērš savu klientu uzmanību uz to, ka norēķinoties par saņemtajiem pakalpojumiem, sākotnēji apstiprinātais tarifs jāpareizina ar patērēto kubikmetru skaitu un tikai tad jāpieskaita PVN likme. Šādas aprēķinu kārtības ievērošana pasargās klientu no neprecizitātēm apmaksājamās summas noteikšanā un parādu uzkrāšanā par pāris santīmiem.

Lai atvieglotu klientiem norēķināšanos par saņemtajiem pakalpojumiem, detalizētas aprēķinu tabulas ir publicētas pašvaldības SIA „ŪDEKA” mājas lapā www.udeka.lv sadaļā „Norēķini” un Ventspils portāla www.ventspils.lv sadaļas „Pilsēta” apakšsadaļā „Komunālie maksājumi”. Tāpat informācija tiks publicēta laikraksta „Ventas Balss” 2012. gada 25. jūlija latviešu un krievu valodas numuros.

Papildus informācija pieejama, vēršoties uzņēmuma Abonentu daļā pa tālruni 636 63010, rakstot uz e-pastu abon.udeka@ventspils.gov.lv vai personīgi vēršoties Abonentu daļā tās pieņemšanas laikā: pirmdienās, otrdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 8:00 līdz 13:00 vai ceturtdienās no plkst. 13:00 līdz 19:00

Norēķinu tabulas var apskatīt arī šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: