Līdzīgi kā diennakti iepriekš, zemākā gaisa temperatūra Latvijā ceturtdien reģistrēta Ventspils lidostā.

Vakarrīt lidostā gaisa temperatūra bija noslīdējusi līdz sešiem grādiem, bet šorīt pat līdz +5 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Tik zema gaisa temperatūra šomēnes Latvijā ir pirmo reizi, turklāt tā ir zemākā jūlija temperatūra kopš 2009. gada, kad 6. jūlijā vairākās vietās bija tikai +2 grādi.

Citviet valstī gaisa temperatūra pagājušajā naktī pazeminājās līdz +7..+12 grādiem, par pāris grādiem augstāka temperatūra saglabājās vietām pretvēja piekrastē, pūšot lēnam dienvidrietumu vējam.

Ceturtdienas rītā Latvijā tikpat kā nav nokrišņu, nedaudz īslaicīgi līst dažviet Ziemeļvidzemē. Debesis daudzviet sedz mākoņi, vietām ir migla, citviet spīd saule.

Galvaspilsētā migla, redzamība Rīgas lidostā īsi pirms plkst.6 bija 600 metru. Pūš lēns dienvidrietumu vējš - brāzmās ar ātrumu līdz četriem metriem sekundē - un gaisa temperatūra ir +11 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +18..+20 grādu, citviet Eiropā - no +2..+7 grādiem augstākajos kalnos līdz +42 grādiem Portugālē un Spānijā un +43 grādiem Kiprā.

Delfi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: