2011.gada 26.augusta sēdē Ventspils brīvostas valde pieņēma vairākus lēmumus, atbalstot AS „Ventspils Grain Terminal” darbību brīvostas teritorijā.

Neskatoties uz to, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis šodien intervijā portālam „Nozare.lv” pauž maldinošu informāciju, ka Ventspils brīvostas valde uzņēmuma projektus noraidījusi.

Pretēji V. Šafranska paustajam apgalvojumam „Nozare.lv”, ka Ventspils brīvostas valde noraidījusi „Ventspils Grain Terminal” ideju par miltu un makaronu izstrādājumu ražotnes būvniecību, Ventspils brīvostas valde 26.augustā pieņēma lēmumu atbalstīt būvniecības ieceres „Miltu un makaronu izstrādājumu ražotnes kompleksa būvniecība” realizāciju. Uzņēmējam tikai atliek iepazīties ar Ventspils pilsētas teritorijas plānojumu un informēt Ventspils brīvostas pārvaldi par teritorijām, kuras AS „Ventspils Grain Terminal” skatījumā būtu piemērotas būvniecības ieceres realizācijai.

Ventspils brīvostas pārvalde jau paudusi bažas par ļoti sliktajiem AS „Ventspils Grain Terminal” kravu apgrozījuma rādītājiem šogad. Astoņos mēnešos terminālis spējis piesaistīt vien 30 tūkstošus tonnu kravu, kas ir 3% no kopējās termināļa jaudas, un, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir apgrozījuma kritums par 94,6%. Rezultātā Ventspils brīvostas pārvalde negūst plānotos ieņēmumus no termināļa darbības, kā arī valsts un pašvaldības budžetā nenonāk tik daudz nodokļu, cik varētu būt, ja terminālis strādātu ar plānoto jaudu. Neskatoties uz to, Ventspils brīvostas valde 26.augusta sēdē nolēma pagarināt nomas līgumu ar uzņēmumu par publiskās infrastruktūras – dzelzceļa - izmantošanu.

Jau ziņots, ka Ventspils brīvostas pārvalde izveidoja nepieciešamo publisko infrastruktūru, izbūvējot piestātni, auto un dzelzceļa sliežu pievadceļus graudu termināļa vajadzībām, kopā ieguldot 4,8 miljonus latu. Šīs investīcijas tika veiktas ar mērķi palielināt kravu apgrozījumu Ventspils brīvostā, un pēc graudu termināļa Kazahstānas īpašnieku solījumiem terminālī gadā bija jāpārkrauj 1,5 miljoni tonnu kravu. Jāatzīmē, ka Ventspils brīvostas pārvalde nepieciešamo investīciju veikšanai ir ņēmusi kredītu, kura atmaksa iespējama tikai no ieņēmumiem no ostu maksas atbilstoši pārkrautajam kravu apjomam, rēķinoties ar investoru solīto kravu apjomu graudu terminālī.

Ventspils brīvostas pārvalde aicina AS „Ventspils Grain Terminal” valdes priekšsēdētāju V. Šafranski beigt maldināt sabiedrību par Ventspils brīvostas darbu un aktīvās sabiedriski politiskās darbības vietā prasmīgi izmantot tās uzņēmējdarbības iespējas, kādas uzņēmumam nodrošinātas Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: