Šī gada septiņos mēnešos Ventspilī reģistrēti 120 ceļu satiksmes negadījumi un tas ir nedaudz mazāk, nekā pērn šajā pašā laika posmā, kad notika 135 avārijas.

Nedaudz gan palielinājies to avāriju skaits, kurās cietuši cilvēki (17 pret 14) un arī cietuši skaits – pagājušajā gadā septiņos mēnešos tādi bija 13, bet šogad jau 20. Toties transporta līdzekļu vadītāji kļuvuši apzinīgāki. Pagājušajā gadā šajā laikā posmā policija aizturēja 78 autovadītājus un 93 velosipēdistus, kas pie stūres bija sēdušies iereibuši, bet šogad tādu bijis, attiecīgi, 69 un 52. Tiesa, 2010.gada pirmajos septiņos mēnešos nebija trāpījies neviens autovadītājs narkotiku reibumu, bet šogad – jau pieci.

31 autovadītājs aizbēdzis no negadījuma vietas, bet 16 no tiem ir atrasti. Arī šie skaitļi ir mazāki nekā vēl pirms gada – 2010. gadā notikuma vietu pameta 36, bet aizturēti tika 22 autovadītāji.

Tomēr joprojām pārliecinoši populārākais pārkāpuma veids ir maksimāli pieļautā ātruma pārsniegšana, turklāt ātras braukšanas cienītāji šogad gan gājuši vairumā. Pērn septiņos mēnešos aizturēti «vien» 782 šumaheri, bet šogad – jau 931.

Pavisam aizturēti 2348 pārkāpēji, kas ir par gandrīz 500 mazāk nekā pagājušā gada pirmajos septiņos mēnešos. Ceļu policija arī piedalījusies sešu noziegumu atklāšanā (pērn 2).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: