Sestdien, Jūras svētkos, par tradicionālo Ventspils brīvostas kausu cīnīsies deviņas Latvijas jahtas. Pieredzējušajiem burātājiem līdzās uz jahtas sacensību garu izbaudīs ne mazāk pieredzējušie Ventspils slimnīcas ārsti.

Sacentīsies deviņas Latvijas mikroklases jahtas – no Ventspils pilsētas un novada, Rīgas un Talsiem. Ventspils regate burātājiem ir īpaša ar to, ka pieredzējušajām komandām talkā nāk cienījami un zināmi ventspilnieki. Šogad, tāpat kā pērn, tie būs Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ārsti no Ventspils: anesteziologi Gundars Daudze un Leonīds Ļebedjevs, gastroenterologs Ēriks Čēms, nefroloģe Linda Mičule, kardioloģe Natālija Novikova, ķirurgs Jurijs Krupnovs, kā arī divi ārsti no Rīgas: dietoloģe Kristīne Sekace un ķirurgs Ģirts Bērziņš. Arī viņiem komandās paredzēti atbildīgi uzdevumi. Organizatori gan uzsver, ka tie nebūšot saistīti ar profesionālo pienākumu veikšanu slimnīcā. Jahtu starts būs pl. 12.15 promenādē pie pils.

Latvijas burātājiem Ventspils regate šogad būs ne vien iecienītas sacensības, bet arī treniņš pasaules čempionātam burāšanā mikroklasē, kas augustā notiks Usmas ezerā. Dalībai čempionātā jau pieteikušās 45 jahtas no Vācijas, Austrijas, Nīderlandes, Francijas, Krievijas un Latvijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: