Šodien pirmo spēli UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā aizvadī FK Ventspils futbolisti, viesos tiekoties ar Baltkrievijas Shakhtyor.

Soļigorskas pilsētas klubs bijis regulārs ventspilnieku pretinieks starpsezonas treniņnometnēs, bet tagad komandas gaida cīņa pa īstam. Interesants ir arī fakts, ka FK Ventspils galvenais treneris Sergejs Podpalijs savu karjeru sācis tieši Baltkrievijā, tāpēc vizīte šajā valstī viņam būs īpaša: «Gaidāma interesanta cīņā. Biju nedaudz pārsteigts, kad trāpījās komanda tieši no bijušās padomju zonas, jo agrāk regulāri bija jāspēlē pret ziemeļniekiem.Shakhtyor ir interesanta komanda, kas var spēlēt labi. Tā kā vieglu pastaigu negaidu.»

Līdzīgās domās ir arī Soļigorskas kluba galvenais treneris Vladimirs Žuravļovs: «Tā ir laba, organizēta, jauna komanda. Tas, ka Latvijas klubam ir problēmas valsts čempionātā, vēl neko nenozīmē. Nezinu, kāpēc Ventspils tagad piedzīvo tādu krīzi – varbūt gatavojas spēlei ar mums? Visu pa vietām noliks spēle. Lai arī kādus plānus mēs kaltu, nav iespējams uzminēt, kā viss izvērsīsies. Katrā ziņā, jācenšas uzvarēt un gūt pēc iespējas vairāk vārtu.»

Ventspilnieki šobrīd pārdzīvo visai smagu periodu, jo komandai nekā neizdodas atgūt pārliecību, ar kādu tā darbojās sezonas pirmajā pusē. Kāds panākums būtu tieši laikā, tāpēc labi nospēlēt Eirokausos vajadzētu arī tādēļ, lai uzlabotu noskaņojumu komandā. Podpalijs atzīst, ka šobrīd spēlētājiem tiešām nav psiholoģiski viegli: «Gados jauniem spēlētājiem tā gadā. Citādāk, kā ar psiholoģiju šo neveiksmju sēriju izskaidrot nevaru, jo fiziski viss ir kārtībā. Labs iznākums Soļigorskā būtu, ja mēs nezaudētu, bet ideāls – ja izdosies uzvarēt.»

Spēle Baltkrievijā šodien sāksies pulksten 20 pēc Latvijas laika, bet atbildes mačs risināsies Ventspilī 21. jūlijā. Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: