Kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar iespējamu naudas piesavināšanos lielā apmērā pašvaldības uzņēmumā "Ventspils siltums", izmeklēšana vēl turpināsies ilgi, jo jānopratina liels skaits - ap 700 - liecinieku.

Daudzie liecinieki ir uzņēmuma klienti, kuri maksājuši par saņemtajiem pakalpojumiem, skaidro Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

Papildu tam jānozīmē arī revīzija uzņēmumā un jāsagaida tās rezultāti. Līdz ar to kriminālprocesu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai šogad, visticamāk, vēl nevarēs nosūtīt, atzina Kokins.

Apjomīgā un ilglaicīgā izmeklēšana skaidrojama ar nozieguma izdarīšanas veidu, piesavinātās naudas summas lielajiem apmēriem un liecinieku daudzumu, iepriekš skaidroja nu jau bijušais Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons. Konkrētu naudas summu, kas ir piesavināta, Vilemsons nenosauca, taču atklāja, ka tie ir vairāki simti tūkstošu latu.

Līdz šim šajā krimināllietā aizturētas trīs personas, taču pēc nopratināšanas tās atbrīvotas. Šīm personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - policijas kontrole un aizliegums tuvoties noteiktām personām.

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Vilemsons iepriekš pieļāva, ka izmeklēšanas gaitā aizdomās turamajai personai vai personām varētu inkriminēt arī citus krimināllikuma pantus, tostarp par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Lai izmeklētu iespējamo naudas piesavināšanos "Ventspils siltumā", ir izveidota izmeklētāju grupa, iepriekš pastāstīja Vilemsons.

Kriminālprocess sākts pēc tam, kad pērn novembra beigās policijā saņemts iesniegums no uzņēmuma vadības.

Ir aizdomas, ka naudas piesavināšanās lielā apmērā pašvaldības uzņēmumā "Ventspils siltums", iespējams, notikusi grupā un tajā varētu būt piedalījušās trīs personas, kas saistītas ar darbu uzņēmuma kasē, abonentu daļā un grāmatvedībā.

Šādu pieņēmumu iepriekš preses konferencē izteica Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: