No 27. līdz 29. maijam Ventspils Digitālajā centrā notiks radošā filmu darbnīca „No idejas līdz filmai”, kuras ietvaros triju dienu laikā, teoriju savienojot ar praksi, interesentiem būs iespēja iemācīties izveidot filmu.

Pieteikties uz darbnīcu varēs no 23. maija. Pieteikuma anketu varēs atrast www.esmaja.lv sadaļā Notikumi. Darbnīcā pieteikties aicināti jebkuras profesijas pārstāvji bez priekšzināšanām kino jomā vecumā no 18 gadiem. Tā kā darbnīca notiks latviešu valodā, tad aicināti visi, kuriem nav problēmas saprasties latviešu valodā. Darbnīca notiks bez maksas, bet vietu skaits tajās ir ierobežots.

Radošā filmu darbnīca „No idejas līdz filmai” būs iespēja trijās dienās, pildot scenārista, aktiera, režisora, operatora un mākslinieka pienākumus, iemācīties ne tikai izveidot filmu, bet arī strādāt komandā, kas ir būtisks kino industrijas aspekts.

Tas būs traks skrējiens cauri kinematogrāfijai, apgūstot iemaņas, kā izstāstīt stāstu ar filmētu kadru palīdzību. Tā kā augstskolās šīs specifiskās zināšanas tiek apgūtas vairāku gadu garumā, tad šis ir lielisks veids, kā īsā laika saprast, no kā sastāv kino. Darbnīcas mērķis nav sagatavot profesionāļus, bet gan informēt, ieinteresēt un palīdzēt saprast lietas, kas paslēptas zem vārda „kinematogrāfija”.

Uz darbnīcu tiek aicināti gan interesenti, kas nākotni gribētu saistīt reklāmas vai kino jomu, gan ikviens, kurš vēlas iegūt jaunas teorētiskas un praktiskas zināšanas.

Darbnīcas laikā tiks izveidotas trīs minūti garas filmas. Paralēli tiks filmēts arī viss process, lai izveidotu dokumentālu īsfilmu “Aizkadrs”.

Projektu izstrādājusi un īsteno skaņu un video studija „Marana Productions”, kas specializējas reklāmas ražošanā un liela mēroga pasākumu producēšanā. Projekta komanda ir darbnīcu vadītāja un producente Dace Pūce, montāžas inženieris un operators Miķelis Urtāns un „Marana Productions” projektu vadītāja Aiva Liekniņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: