Vizītē Ventspilī Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis iepazīnās ar brīvostas attīstības plāniem, tikās ar pašvaldības pārstāvjiem un apmeklēju eksportspējīgākos uzņēmumus.

Ministrs iepazīstināja Ventspils pašvaldības pārstāvjus un brīvostas vadību ar savu skatījumu uz ārējās ekonomiskās politikas aktivizēšanu un atbalsta iespējām, ko uzņēmēji var saņemt no ārlietu dienesta.

Ģ.V.Kristovskis uzklausīja Ventspils pašvaldības un Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvju stāstījumu par ostas pakalpojumu un teritorijas attīstības ilgtermiņa plāniem un problēmjautājumiem, kā arī tika iepazīstināts ar Ventspils brīvostas skatījumu uz LNG termināļa celtniecību Latvijā un tā vietu Baltijas valstu alternatīvās gāzes apgādē.

Izbraucienā ar kuģīti "Hercogs Jēkabs" ārlietu ministrs apskatīja brīvostas teritoriju un tajā strādājošos termināļus, kā arī apmeklēja brīvostas teritorijā strādājošos uzņēmumus "Bucher Shoerling Baltic" un "Dendrolight Latvija".

„Ventspils dod nozīmīgu pienesumu valsts ekonomikā, un tas, ko sava potenciāla palielināšanai veic brīvosta, tiešām ir apsveicami. Mūsu kopīgie pūliņi būtu jāvelta valsts tautsaimnieciskās izaugsmes veicināšanai, un Ārlietu ministrija cenšas sekmēt šo kopējo ekonomisko attīstību, sniedzot atbalstu uzņēmējiem. Tas jāizmanto visām ieinteresētajām pusēm,” uzsvēra ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis.

Ārlietu ministrs Ģ. V. Kristovskis vizītes laikā Ventspilī apmeklēja arī Eiropas Savienības Informācijas punktu (ESIP), kas atrodas Ventspils Centrālajā Zinātniskajā bibliotēkā. Ventspils ESIP koordinatore Vija Baško klātesošos informēja par aktualitātēm un pasākumiem, kas šogad organizēti Ventspils iedzīvotājiem ESIP informācijas punktā.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: