Šā gada pirmajā ceturksnī AS „Ventbunkers” kravu apgrozījums samazinājies par 43,83%, salīdzinot ar šo laika posmu pirms gada.

Šā gada janvārī, februārī un martā AS „Ventbunkers” terminālā pārkrauts 601 tūkstotis tonnu naftas produktu, kas ir par 469 tūkstošiem tonnu jeb 43,83% mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Būtiski samazinājies mazuta apjoms – par 610 tūkstošiem tonnu jeb 74,21%.

SIA „Ventbunkers” darbu vada valdes locekļi Mihhail Dementjev, Franz Harrand, Alvis Hāze, Jānis Hāze, padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meroni, padomes priekšsēdētāja vietnieki – Gints Laiviņš-Laivenieks un Daimārs Škutāns, padomes locekļi - Diāna Jukna, Arita Linde, Aleksandrs Popovs.

Ventspils brīvostas pārvalde ir radījusi ļoti labus apstākļus privāto ostas termināļu darbības attīstībai, piedāvājot gan kvalitatīvu, gan vienas no zemākajām ostu maksām Baltijā, tomēr Ventspils brīvostas pārvalde nevar ietekmēt tās teritorijas nomnieku – termināļu īpašnieku un pārvaldītāju - uzņēmējdarbības politiku. Viennozīmīgi, situācijā, kad apgrozījums termināļos samazinās, lielākie zaudētāji ir iedzīvotāji, jo valsts un pašvaldības budžetā neienāk tik daudz līdzekļu, cik varētu būt, ja visi termināļi strādātu ar pilnu jaudu.

Šā gada martā kopējais kravu apgrozījums Ventspils ostā bija 3,074 miljoni tonnu, kas ir par 866 tūkstošiem tonnu vairāk nekā februārī un par 522 tūkstošiem tonnu jeb 20,45% vairāk nekā pirms gada. Pēdējo reizi vairāk kā 3 miljoni tonnu mēnesī pārkrauts 2007.gada martā (3,123) un pirms tam tikai 2002 .gada aprīlī (3,203). Kopējais kravu apgrozījums pirmajā ceturksnī Ventspils ostā bija 7,160 miljoni tonnu, un tas ir līdzīgs kā šajā laika posmā pirms gada, samazinoties vien par 0,67%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: