Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis Kristaps Klauss, izvērtējot Ventspils iespējas piesaistīt investorus, uzsver ļoti labo infrastruktūru, izmaksas un noteikumus. 

«Ventspilij kā potenciālai investīciju vietai ir tikai daži trūkumi, piemēram, gāzes vada neesamība un ne pārāk lielais iedzīvotāju skaits, tomēr tai ir ļoti daudzas priekšrocības, kas ļauj Ventspilij pamatoti izcelties uz citu Latvijas un Baltijas pilsētu fona. Galvenā priekšrocība, kuras dēļ arī es pats potenciāliem investoriem un to padomdēvējiem vienmēr iesaku paraudzīties uz Ventspili, ir spēja nodrošināt investoru ar ļoti labu infrastruktūru par ļoti saprātīgu cenu un noteikumiem.

Otra lielā priekšrocība ir profesionālais serviss, ko sniedz Ventspils Brīvosta. Investoram ļoti patīk, ka to „apčubina” gan sākotnējās sarunu procedūrās, gan vēlāk – jau ikdienas darbā. Tas ir attieksmes jautājums un Ventspilī tas sakārtots tik pat labi, cik pati pilsēta. Trešā, bet ne pēdējā, priekšrocība, šobrīd ir tā, ka potenciālais investors, aizbraucot uz Ventspilī, tur sastaps jau daudzus apmierinātus ražotājus. Ne velti arī kokrūpniecības un ar to saistīto nozaru vairāki jaunie projekti ir nobāzējušies Ventspilī.

Varbūt pamanījāt, ka starp galvenajām priekšrocībām netika minēta tik svarīgā osta jeb loģistikas pieejamība. Jā, tas ir nozīmīgs faktors vietas izvēlei, bet nemelosim sev – tikpat izdevīgas „loģistikas vietas” ir vairākās Baltijas pilsētās. Lielā atšķirība ir tajā, ka neizsalstošo jūru ir dāvājis Dievs, ostu ir izveidojušas iepriekšējās paaudzes, savukārt manis minētās konkurētspējas priekšrocības rada nesenā pagātnē paveiktais un šodienas rūpīgais darbs.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: