Šodien plkst.13:00 Galvenajā bibliotēkā ciklā „Rakstītājs« Lasītājs” tikšanās ar Latvijas Literatūras centra direktoru, grāmatu apgāda „Mansards” vadītāju, Latvijas Universitātes doktorantu Jāni Ogu.

Jāņa Ogas aicinājums un sirdslieta ir literatūra un izdevējdarbība. Jau darbojoties izdevniecībā „Mansards”, viņš kopā ar dzejnieci Liānu Langu izveidoja audio jeb klausāmgrāmatu izdevniecību „Apostrofs”. Gan „Mansards”, gan „Apostrofs” pārsvarā fokusējies uz oriģinālliteratūras izdošanu, jo „neviens cits to mūsu vietā nedarīs”.

J.Oga darbojas arī kā preses izdevējs. „Mansards” izdod žurnālu „Kino Raksti”, bet Latvijas Literatūras centrs- jauno literāro žurnālu „Latvju Teksti”.

Neatņemama Jāņa Ogas ikdienas darba daļa ir Latvijas Literatūras centra (LLC) vadīšana. LLC uzdevums ir latviešu literatūras popularizēšana ārvalstīs. Šī darbība saistīta ar atbalstu tulkojumiem, sadarbību ar ārzemju izdevējiem, dalību lielajos pasākumos- grāmatu mesēs Frankfurtē, Gēteborgā, Londonā, autoru lasījumu koordināciju un izdevēju tikšanos Parīzē, Leipcigā, Prāgā, Stambulā, Maskavā, citas aktivitātes.

Tikšanos ar Jāni Ogu vadīs literatūrzinātniece, Ventspils Rakstnieku mājas direktore Andra Konste.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: