Šonedēļ Hamburgā, Vācijā, noritēja sammits “Global Smart Ports 2023”, pulcējot vienkopus profesionāļus no ostām un dažādām ar jūrniecību saistītām institūcijām no visas pasaules, lai dalītos pieredzē un idejās par mūsdienīgas ostas attīstības virzieniem.

Sammita paneļdiskusijā par kuģošanas izmaiņām nākotnē piedalījās Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs.

“Gan politiskā vide, gan industrija šobrīd diezgan skaidri un skaļi pasaka, ka tā sauktais zaļais kurss arī ir vienīgais ostu attīstības virziens. Tieši uzņēmumi aizvien aktīvāk prasa ostās klimatam draudzīgus risinājumus. Svarīgi saprast, ka tas ir vesels pasākumu komplekss ekonomiskai, sociālai un ekoloģiskai labklājībai. Viedā osta nozīmē ne tikai digitalizāciju, bet arī dekabornizāciju, kas nozīmē attīstīt iespēju izmantot alternatīvās degvielas, ražot nākotnes degvielas ostā, veidot tā sauktos “zaļos koridorus” un vēl virkni citu aktivitāšu. Ventspilī ar visiem šiem jautājumiem šobrīd strādājam, jo apzināmies, ka Ventspilij ir visas priekšrocības, lai attīstītos par nākotnes enerģijas ražošanas un eksporta mezglu,” uzsver Udodovs.

 “Global Smart Ports 2023” sammita mērķis ir virzīt tradicionālo ostu un jūrniecības nozari uz ilgtspējīgu, ar digitāliem risinājumiem saistītu nākotni, apzinot pasaulē jau sevi pierādījušas tehnoloģijas un diskutējot par jauniem virzieniem. Liela uzmanība sammitā tika pievērsta arī kiberdrošības jautājumiem un mākslīgā intelekta iespēju izmantošanai nozarē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: