Ventspils brīvostas pārvalde noslēgusi līgumu ar AS "VentEko" par piesārņotās teritorijas sanācijas darbu veikšanu – naftas produktu peldošā slāņa samazināšanu un barjeras sistēmas uzstādīšanu, lai nodrošinātu piesārņojuma migrācijas pārtraukšanu uz Baltijas jūru un tās piekrasti.

Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātajā atklātajā konkursā par vēsturiski ar naftas produktiem piesārņoto vietu sanāciju Ventspilī uzvarēja AS ''VentEko'', ar ko noslēgts līgums par 3,9 miljoniem eiro. Darbu izpildes termiņš ir 2024. gada 30. aprīlis.

Šis ir pēdējo gadu vērienīgākais vides attīrīšanas projekts Ventspilī. Projekta kopējā vērtība ir vairāk nekā 5 miljoni eiro. Attīrāmās teritorijas - pašvaldības SIA ''Ūdeka'' bijušo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu teritorija Dzintaru ielā 68 un naftas produktu maģistrālo cauruļvadu trases teritorijas daļa Dzintaru ielā 52c - atrodas Ventspils ziemeļu daļā tikai 30 līdz dažu simtu metru attālumā no Baltijas jūras krasta un Ziemeļu mola. Sanācijas teritorijas īpašnieks ir pašvaldība, bet abi īpašumi nodoti valdījumā brīvostas pārvaldei.

Pielietojot ilgtspējīgas attīrīšanas tehnoloģijas, tiks likvidēta piesārņotās teritorijas grunts masīvā esošo brīvo naftas produktu frakcija un paralēli Baltijas jūras krasta zonai vismaz 300 metru garumā tiks ierīkota filtrējošas – attīrošas barjeras sistēma, kas nodrošinās piesārņotā gruntsūdens migrācijas pārtraukšanu jūras virzienā, pilnībā novēršot piesārņojuma riskus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Janis Zvejnieks 11.02.2023, 17:27:13

    Nevis konkursu vajadzeja,bet izsoli.Kurs ir gatavs vairak maksat par tiem gruntsudeniem,zelta adere.90 gadu beigas ,VN Terminala teritorija, tika veikti dzilurbumi un uzcelti divi mazi rezervuari.Lielakaja pumpeja gruntsudenus(naftas produkti ir vieglaki par udeni un peld augseja slani),kad rezervuars bija pilns,udeni nolaida kanalizacija,bet naftas produktus parpumpeja mazaja.Pec tam tie tika realizeti pardodod.Kads labi uzvarijas.Kurs uzvarijas ?Tas jums japrasa mazvirinam :))))vins bija tai laika pie VN rulliem :)))

  • 0
    norge 12.02.2023, 15:00:01

    pa TV teica ka gandriz 7 milioni izmaksa sis pasakums , bet VB raksta grusku vairak par 5 milioniem ,

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: