Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ostu likumā, kas paredz pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai. Grozījumi noteic pabeigt Rīgas, kā arī Ventspils brīvostas pārvalžu likvidāciju līdz šā gada 31.decembrim.

Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai nodrošinātu ostu pārvaldības reformas nepārtrauktību.

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone (AS) iepriekš norādīja, ka komisija turpinās diskusijas par ostu pārvaldības reformas īstenošanu, tostarp pašvaldību iesaisti šajā procesā.

Ostu reformas realizēšanas termiņu paredzēts pagarināt, lai atrisinātu virkni problēmjautājumu, pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Viņš pauda gandarījumu, ka koalīcijā ir atbalsts un vienprātība, ka sāktais kurss ostu reformēšanā ir jāturpina. Vienlaikus viņš norādīja, ka ir radusies virkne juridisku problēmu kapitālsabiedrību likvidācijas procesā, tāpēc nepieciešams pagarināt ostu reformas realizācijas termiņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: