Par savu pieredzi stāsta SIA Malmar Sheet Metal ražošanas vadītājs Māris Petrovskis.

- Malmar Sheet Metal ir beļģu meitas uzņēmums Latvijā, kas darbojas mašīnbūves tirgus nozarē. Ventspilī strādājam jau piekto gadu. Izgatavojam galvenokārt smago auto un autobusu detaļas. Lielākie uzņēmuma klienti ir Volvo Bus un Volvo Truck, Renault Truck, Atlas Copco.

Visa saražotā produkcija tiek eksportēta, bet izejmateriāli – importēti. Regulārā prāmju satiksme no Ventspils ostas atvieglo darbu. Kravu pārvadājumiem izmantojam vietējo transporta kompāniju, ar kuru izveidojusies laba sadarbība. Uz Lībeku ar Finnline vai uz Travemindi ar Scandlines kompāniju prāmjiem sūtām vidēji trīs kravas nedēļā, bet no Beļģijas ar šīm pašām kompānijām importējam četras. Turklāt mūsu saražotās produkcijas un līdz ar to arī kravu apjoms aug, un nākamgad ir plānots kravu apgrozījumu dubultot. Būtiski, lai piegādes klientiem notiktu laikā. Ja pārvadājumi notiek pa ceļiem, bieži rodas problēmas – slikto ceļu un laika apstākļu dēļ mašīnas mēdz plīst un piegādes kavējas. Prāmju satiksme ir daudz piemērotāka. Prāmis produkcijas un izejmateriālu piegādē ir stabils un uzticams risinājums.

Skatoties nākotnē, mūsu uzņēmumam nepieciešama būs arī prāmju satiksme ar Zviedriju. Jau no nākamā gada rudens plānojam regulāru saražotās produkcijas plūsmu arī šajā virzienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: