Rūpniecības ielas autostāvvietā iepretī Statoilam vienā naktī apzagtas astoņas automašīnas. Šāda veida zādzībām ir tendence pieaugt.

Visās astoņās automašīnās iekļūts, izsitot logu stiklus. Spēkratos sajaukta iekšējā kārtība, kā arī nozagtas dažādas mantas, tai skaitā magnetolas. Materiālie zaudējumi tiek precizēti. Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons uzskata, ka šīs zādzības nav pastrādājusi zagļu banda, kas veiktu sērijveida zādzības. Visticamāk, kāds garnadzis konstatējis, ka šajā autostāvvietā var uzdarboties nepamanīts un ar vienu piegājienu izmantojis šo iespēju.

 

Valsts policija šī gada divos mēnešos presi informējusi par vēl vismaz septiņu automašīnu apzagšanu, kā arī vienas automašīnas Volvo S 80 nozagšanu. Policijas informācija liecina, ka personīgās mantas no saloniem tiek nozagtas salīdzinoši reti. Janvārī un februārī no automašīnām nozagtas reģistrācijas numura zīmes, miglas lukturi, priekšējais atdures stienis, spoguļi, navigācijas iekārta, audio iekārtas un akumulators. Zādzības notikušas dažādās pilsētas vietās no dažādu marku automašīnām – VolvoSubaruMercedesBMWToyotaMazda un citām.

 

Vilemsons atzīst, ka zādzības no automašīnām šobrīd parādās vairāk, taču pēdējos gados situācija ir daudz mierīgāka salīdzinot ar laiku pirms vairākiem gadiem, kad diezgan aktīvi uzdarbojās vietējie zagļi un narkomāni. Agri vai vēlu zagļi tiek notverti, jo automašīnu apzadzējiem ir raksturīgi, ka viņi šīs zādzības izdara vēl un vēl. Tiklīdz kāds zaglis tiek notverts, uzreiz auto apzagšanas pilsētā pierimstas. Nereti mūsu pilsētu apciemo arī vieszagļi. Nesen Liepājā tika aizturēta zagļu grupa, kas automašīnas apzaga visā Kurzemē, tai skaitā Ventspilī.

 

Pagājušajā gadā Ventspils iecirknī reģistrētas 40 zādzības no automašīnām, kas bija par astoņām vairāk nekā 2009. gadā. Kriminālvajāšanai nosūtīti tikai četri kriminālprocesi. Gada sākumā tika atklāta viena zādzība no automašīnas, kuras izmeklēšanas gaitā tika atklāti vēl deviņi kriminālprocesi no iepriekšējiem gadiem – no 2006. un 2009. gadā izdarītajām zādzībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: