Lai radītu digitālus un multimediālus mācību materiālus speciālo skolu audzēkņiem, kā arī pilnveidotu šo bērnu mācību procesu, portāls Pasakas.net uzsāk kampaņu Palīdzi Palīdzēt.

Tās laikā ikviens aicināts sniegt finansiālu palīdzību, lai bērni ar redzes, dzirdes, kustību un citiem traucējumiem Latvijā varētu saņemt pilnvērtīgu izglītību. Kampaņa risināsies līdz 31. maijam.

“Šobrīd portālā Pasakas.net pieejamās pasakas audio un video formātā jau tiek izmantotas bērnu ar īpašām vajadzībām mācību procesā, taču tās nevar aizstāt kvalitatīvus mācību materiālus. Bērniem, kuriem ir grūtības redzēt, dzirdēt vai izprast lietas tradicionālā veidā, ir nepieciešama īpaša pieeja. Lai radītu specializētu mācību materiālu bāzi sākumskolas skolēniem, nepieciešami 60 tūkstoši latu. Kopumā plānots izstrādāt aptuveni 40 mācību materiālu komplektus, kas 7 līdz 10 gadus veciem bērniem palīdzētu apgūt tādus priekšmetus kā matemātiku, latviešu valodu, lasīšanu, dabas mācību un citus,” situāciju skaidro viens no idejas autoriem, portāla Pasakas.net vadītājs Edmunds Vanags.

Specializētos mācību materiālus, kas paredzēti bērnu intelektuālajai un garīgajai attīstībai, plānots izstrādāt vairākos formātos – audio un video versijās, tos veidojot vieglā valodā, papildinot ar titriem un dažādiem vizuālajiem elementiem. Izveidotie mācību materiāli bez maksas būs pieejami ikvienam bērnam, vecākiem un pedagogiem portālā Pasakas.net.

Savu atbalstu kampaņai izrādījuši arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki – ielu vingrošanas entuziasts Kaspars Zlidnis, dziedātāja Lorija Cinkusa un dabas draugs Māris Olte. Kampaņas laikā vēstnieki apmeklēs speciālās skolas Rīgā un Latvijas reģionos, apciemojot bērnus un piedaloties mācību stundās.

Palīdzēt radīt digitālos mācību līdzekļus bērniem ar īpašām vajadzībām ir iespējams portālos Ziedot.lv un Pasakas.net, kā arī zvanot uz ziedojumu tālruni 90006685 (maksa Ls 1).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: