Svētdien plkst. 17 Jūras vārtos notiks XIX Starptautiskā Pianisma zvaigzņu festivāla koncerts, kurā Nikolaj Bentzon Tro (Dānija) izpildījumā skanēs džezs.

Pēc pašu teiktā, Nikolaj Bentzon Trio ir “blūzīgs un svingojošs 60. gadu klaviertrio à la Ahmads Džamals, Less Makens, Remsijs Lūiss, Džīns Heriss, Bobijs Timonss un citi; liesmains un vēsprātīgs... Memfisa un Maskava...; degsmīgs un izsmalcināts džezs, ideāli piemērots karstām vasaras naktīm un sarmojoši dzedrām ziemas naktīm...”.

Nikolajs Bensons ir pasaules līmeņa mūziķis. Pats laidis klajā septiņpadsmit albumu un piedalījies neskaitāmos citu mūziķu ieskaņojumos, kā arī TV un orķestru koncertos diriģenta, komponista, producenta, aranžētāja un grupas mūziķa ampluā. Gadu gaitā to cilvēku saraksts, ar kuriem Bensons sadarbojies, izveidojies par tādu kā virtuālu Who is Who: Klārks Terijs, Fils Vudss, Deivids Senborns, Marija Šneidere, Džons Skofīlds, Vens Morisons, Palle Mikelborgs, Tūtss Tīlemanss, Toms Herels, Džo Lavano, Aivens Linss, Benijs Golsons, Džo Hendersons u. d. c.

Nikolajs Bensons ir Grammy balvu ieguvušā Dānijas Radio bigbenda kādreizējais mākslinieciskais vadītājs, viņu pamatoti uzskata par vienu no skandināvu mūziķu loka spožākajām izcilībām.

Nikolaj Bentzon Trio kopā ar pašu metru darbojas Skandināvijas džeza uzlēcošās zvaigznes. Par spīti izaicinošajai jaunībai sitējs Espens Laubs fon Lillienskolds nostājies uz lielas slavas ceļa, pateicoties spējai daudzpusīgi un svingojoši muzicēt. Kaspers Tagels ir apbrīnots un cienīts leģendārā Nilsa Henninga Ersteda-Pēdersena iedibinātās dāņu basa spēles tradīcijas pārstāvis; Kaspers muzicē grupās un uzstājas kā solomākslinieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: