Ventspils pilsētas dome saņēmusi informāciju no Veselības inspekcijas par to, ka visu Ventspils pilsētas peldvietu ūdens kvalitāte pēc ilglaicīgās kvalitātes novērtējuma (2016. - 2019.) ir izcila.

Ventspilī ir trīs oficiālās peldvietas - Ventspils pilsētas peldvieta, Staldzenes peldvieta un Būšnieku ezera peldvieta. Šajās peldvietās Veselības inspekcija nodrošina peldvietu testēšanu reizi mēnesī, kā arī pirms sezonas.

Šogad Veselības inspekcija paraugus ņēma 12.maijā, bet paraugu ņemšana notiks arī 6. jūnijā, 7. jūlijā, 4. augustā un 1. septembrī. Paraugos tiks noteikti mikrobioloģiskie rādītāji - Escerichia coli un zarnu enterokoki. Katrā parauga ņemšanas reizē tiks veikta arī peldūdens kvalitātes vizuālā novērtēšana pēc tādiem kritērijiem kā virsmas aktīvās vielas (noturīgu putu klātbūtne), piesārņojums ar peldošiem un cita veida atkritumiem, kā arī zilaļģu un citu fitoplanktona aļģu ''ziedēšana''.

Ventspils pašvaldība, domājot par peldētāju drošību un Zilā Karoga kustības kritēriju izpildi, pilsētas peldvietās testēšanu veic katru nedēļu. Atkarībā no laika apstākļiem vasarā, atsevišķos gadījumos pašvaldība organizē vēl papildus peldūdeņu testēšanu Staldzenes peldvietā un Būšnieku ezera peldvietā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    aga 14.05.2020, 18:57:55

    Kārtējā muldēšana. Tādā gadījumā kāda kvalitāte ir dzeramajam ūdenim ūdekas trubās? Peldvietas ūdens ostu tuvumā apriori nevar būt izcila. Labākajā gadījumā tā ir apmierinoša.

  • -2
    ^^—^^ 15.05.2020, 12:56:53

    Tur tak runa ir par pilnīgi citiem rādītājiem - tad nu gan gribi salīdzināt dzeramo ūdeni ar to, kur peldās... dzeramajā ūdenī peldēties varētu, bet upes/ezera/jūras ūdeni gan labāk nedzert ;)

  • -1
    Latvija pāri visām! 14.05.2020, 23:20:32

    Noteikti izcila.
    To var gan iedzert gan uzkost.
    Gan autiņu nomazgāt, gan puķes aplaistīt.

  • 0
    krustmateflorence 21.05.2020, 14:45:32

    Es baltijas jūrā jau sen nepeldos-jo tā piedraņķēta ar ķīmiju -līdz nepazīsānai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: