FK "Ventspils" Virslīgas sezonas pēdējā mačā savā laukumā ar 2:3 piekāpās čempionam "Spartakam" un pirmo reizi kopš debijas sezonas palika bez medaļām, taču, pateicoties RFS neveiksmei pret "Jelgavu" (0:1), finišēja ceturtajā vietā un kvalificējās Eiropas līgai.

Jūrmalas "Spartakam" it kā neko vairs nevajadzēja, jo tituls bija jau kabatā, taču čempioniem tā tomēr bija principiāla spēle - pēdējās divās tikšanās reizēs tieši pret "Ventspili" piedzīvoti pazemojoši zaudējumi ar 0:4 un 0:3. Savukārt ventspilniekiem tā bija būt vai nebūt spēle - uzvara ļautu iegūt sudrabu un 20. reizi pēc kārtas(!) kvalificēties Eirokausiem un iegūt Virslīgas medaļas, savukārt neveiksme, visticamāk, liktu palikt ārpus TOP3 un Eiropas līgas.

"Spartaka" pieteikumā nebija Edgara Vardanjana un Lukas Šimunoviča, kuru vietā izgāja Ingars Sarmis Stuglis un Ņikita Bērenfelds. Izšķirošā brīdī daudz lielākas sastāva problēmas "Ventspilij" - savainoti Andrejs Pavlovs, Simons Pauļus un Tosins Aijeguns, savukārt diskvalificēti centra aizsargi Ņikita Koļesovs un Antons Jemeļins, kā arī pussargi Ritvars Rugins, Vitālijs Rečickis. Šai situācijā aizsardzības centrā tika Igors Savčenkovs un Rašids Obuobi, bet vidējā līnijā pirmo reizi kopš maija iznāca Jurijs Žigajevs. Rezervē ventspilniekiem gandrīz tikai dublieru spēlētāji.

Motivācija šai spēlē bija lielāks faktors nekā sastāva iztrūkumi, un "Ventspils" spēlēja uzbrūkoši un aktīvi, regulāri tiekot "Spartaka" soda laukuma tuvumā un tā iekšienē. Futbols reizēm ir neloģisks, bet ne šoreiz - sākuma spiediens deva ventspilniekiem rezultātu. 18. minūtē bumba kārtējo reizi viesojās "Spartaka" soda laukumā un Adeleki Akinjemi ar spēcīgu sitienu tuvējā stūrī pārspēja Jevgeņiju Nerugalu.

"Ventspils" turpināja ieturēt savu līniju un uzbrukt, tomēr vienā no uzbrukumiem "Spartaks" izlīdzināja. Jevgeņijs Kozlovs iespējā bumbu vārtu priekšā, neveikli nospēlēja "Ventspils" centra aizsargi un Dmitrijs Platonovs no neliela attālumā trieca bumbu vārtu augšējā daļā (1:1)! Viesi neizšķirtu noturēja pavisam neilgu laiku. "Ventspils" izpildīja piespēli no labā flanga, pa bumbu netrāpīja "Spartaka" aizsargs un Akinjemi dāvanu izmantoja - 2:1!

"Spartaks" nenokāra galvas, devās uz priekšu un vēlreiz panāca izlīdzinājumu! Notika tas garas notikumu ķēdītes rezultātā. Vispirms tika fiksēts stūra sitiens, lai gan Oboubi bija pārliecināts par pretējo. Pēc stūra sitiena nesaprašanās aizsardzībā ventspilniekiem, Platonova spēcīgs trāpījums pa stabu, pēc tam Jevgeņijs Kazačoks atgrieza bumbu soda laukumā, tur bumbošanās, līdz Azizs Ibragimovs iebakstīja bumbu vārtu tīklā (2:2)!

Pēc pārtraukuma ventspilnieki regulāri nopelnīja standartsituācijas un 58. minūtē lieliska iespēja bija Aleksejam Aleksejevam, taču bumba lielā ātrumā aizspurdza gar vārtu stabu. Standarti "Ventspilij" turpināja birt kā no pārpilnības raga, bet joprojām neizdevās to pārvērst taustāmā rezultātā - allaž nevainojams bija Nerugals. Laiks ritēja, bet momentu dzeltenajiem vairs nebija tik daudz kā pirmajā puslaikā. Tiesa, paralēlajā mačā RFS bija nonākusi zaudētāju lomā Jelgavā un šajā scenārijā pat neizšķirts ventspilniekiem tīri labi derēja. Tomēr pat neizšķirts "Ventspilij" nesanāca. 87. minūtē "Spartaks" noorganizēja pretuzbrukumu un daudz aprunātais Kazačoks izrāva čempioniem 3:2 uzvaru! Beigās noraidījumu izpelnījās mājineiku pussargs Artjoms Vaskovs, bet tam vairs nebija nozīmes - galvenais bija, kas notiek Jelgavā.

Skaidrs, ka Ašvorta komanda līdz ar šo zaudējumu palika bez medaļām, tomēr Eirokausu ceļazīme "Ventspilij" tika. Tas kļuva iespējams, pateicoties nemiera cēlājai "Jelgavai", kas pieveica RFS. Gan "Ventspils", gan RFS palika ar 35 punktiem un ventspilnieki izcīnīja vajadzīgo ceturto vietu ar labāku savstarpējo spēļu bilanci. Tādējādi Eiropas līgā Latviju pārstāvēs "Liepāja"/"Mogo", "Riga" un "Ventspils". Jāpiebilst, ka Akinjiemi ar desmit vārtu guvumiem dala čempionāta labākā snaipera godu ar spartakieti Jevgeņiju Kozlovu un liepājnieku Artūru Karašausku, kurš divus vārtus gan guvis no 11 metru atzīmes, tāpēc snaiperu sarakstā finišēs trešajā vietā.

Vieslīgas noslēguma tabula

V. Komanda S U N Z Vārti P
1. FK Spartaks 24 14 4 6 36:26 46
2. FK Liepāja/Mogo 24 11 4 9 32:25 37
3. Riga FC 24 10 7 7 28:20 37
4. FK Ventspils 24 9 8 7 32:22 35
5. FK RFS 24 11 2 11 29:31 35
6. FK Jelgava 24 8 5 11 22:30 29
7. FK Metta/LU 24 3 6 15 21:46 15

 

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    keda 06.11.2017, 12:04:49

    Žēl, ka beigās medaļām tomēr pietrūka, bet visu cieņu par to, ko izdevās paveikt ar nebūt ne to dārgāko un pieredzējušāko sastāvu!

  • -2
    Latvija pāri visām! 06.11.2017, 13:17:19

    Nosodīt nav par ko,
    cīnījās nopietni.

    Un iepriekšējā cīņa - uzvara pār RFS, deva savu rezultātu...
    Paldies, protams, arī liepājniekiem un jelgavniekiem :)

  • 0
    karlito 06.11.2017, 20:16:57

    Ventspils visu sezonu demonstrēja diezgan skatāmu futbolu..bet pārāk daudz bija to neizmantoto iespēju..cerēsim uz nākošo gadu!

  • 0
    Latvija pāri visām! 06.11.2017, 22:18:23

    Vajadzētu beidzot Virslīgu reformēt, lai tajā piedalās padsmit, ja ne visas 20.komandas.
    Lai redzam gan graujošas uzvaras pār vājākām komandām, gan līdzvērtīgas cīņas ar stiprām.

    Lai nav tā ka paliek 7.komandas un sāk garlaikot nebeidzamās spēles vienu un to pašu komandu starpā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: