Latvijas-Indijas biznesa konferences laikā Ventspilī viesojās delegācija 27 cilvēku sastāvā ar Indijas Nacionālās investīciju aģentūras direktora vietnieci Madhumitu Ramanathu priekšgalā.

Indijas delegācija viesojās Kurzemes Democentrā, kur, tiekoties ar Brīvostas pārstāvjiem, iepazinās ar Ventspils pilsētas un ostas piedāvātajām iespējām, speciālās ekonomiskās zonas priekšrocībām un piedāvājumiem dažādu nozaru uzņēmējiem un investoriem. Delegācija apmeklēja arī Ventspils Augstskolu. Pēdējo gadu laikā pieaugusi studentu un mācībspēku apmaiņa Latvijas augstākajā izglītībā, un tiek īstenoti dažādi Latvijas – Indijas kultūras sadarbības projekti.

Viesošanās Ventspilī tika noslēgta uz ekskursiju kuģīša Hercoga Jēkaba klāja, apskatot Ventspils ostu tuvplānā. Indieši bija patīkami pārsteigti par pilsētas skaisto ainavu, sakopto vidi un pilsētas nepārtraukto rosību biznesā un tās vides attīstībā.

Šāds augsta līmeņa pirmais Latvijas-Indijas biznesa forums, kas notika Rīgā, norāda uz Indijas kā tirdzniecības partnera pieaugošo nozīmi Latvijas ekonomikā. To apstiprināja arī Ministru Prezidents Māris Kučinskis, dienu pirms konferences tiekoties ar Indijas ārlietu ministru Mobašaru Džavedu, pārrunājot Indijas eksportētāju iespējas veidot sadarbību ar Latviju kā tiltu starp Baltijas valstīm, Eiropas Savienību, un Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm, tai skaitā Krieviju.

Forumā tika apspriestas tādas galvenās tēmas kā izglītība, transports un loģistika, dabaszinātnes, informāciju un komunikāciju tehnoloģijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: