Šogad Jūrkalnes tūrisma sezonu atklās no 26. līdz 28. maijam. Notiks tradicionālā talka un dažādi kultūras un atpūtas pasākumi.

26. maijā no plkst. 19.00 gaidāma ēdienu degustācija Ventspils džeza trio pavadījumā. Muzicēs Roberts Nejs (taustiņi), Kristers Lauriņš (saksofons) un Emīls Bogdanovičs (kontrabass).

Sestdiena sāksies ar talku. Visi talcinieki plkst. 10.00 tiek gaidīti pie Jūrkalnes pagasta pārvaldes, lai svinīgi atklātu pasākumu un vienotos par darāmo. Talka noslēgsies ar lielajām lauku pusdienām, maltīti sarūpēs Jūrkalnes krodziņi.

Vakara programmu plkst. 20 atklās grupa "Stella Amare" no Pāvilostas, pēc tam sāksies Katrīnas Kabiņeckas, Mika Akota un Kristena Kupča koncerts. Savukārt plkst. 22 notiks zaļumballe, kurā uzstāsies jautrās mūzikas grupa "Montana" un Igo.

Svētdien, sākot no plkst. 9, pie Jūrkalnes tautas nama gaidāms lauku labumu tirdziņš. Svētkus noslēgs Igo koncerts Jūrkalnes tautas namā, piedaloties pianistam Jānim Strazdam un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķei Martai Kauliņai.

Pirmos tūrisma sezonas atklāšanas svētkus un talku Jūrkalnes pašvaldība un domubiedri organizēja 2003. gadā. Pirmajos gados tika sakopta un labiekārtota Jūrkalnes pludmale, bet 2006. gadā uzsāka Jūrkalnes Dabas un atpūtas parka veidošanu.

Tur, kur pirms 11 gadiem bija aizaugusi pļava, nu jau tiek svinēti vieni no plašākajiem vasaras saulgriežiem Latvijā, kā arī Zāļu dienas un Ābolu balle, notiek dažādi koncerti un zaļumballes. Jūrkalnes dabas un atpūtas parks ir apliecinājums tam, ka Jūrkalnes un suitu kultūra ir dzīva, uztur senās tradīcijas un mūsdienīgi attīstās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: