Ventspils Augstskolas viesnīcā sākušies remontdarbi, lai atjaunotu un labiekārtotu telpas, kas pēc remonta būs komfortablākas, turklāt tik vērienīgs remonts viesnīcā nav veikts kopš 2000. gada.

Lai izvērtētu nepieciešamību uzlabot Ventspils Augstskolas studentu dzīves un mācību apstākļus, Ventspils pilsētas pašvaldība gada sākumā organizēja vairākas tikšanās, uzklausot studentu vēlmes un vajadzības, kas būtu īstenojamas.

Par pilsētas domes piešķirto finansējumu līdz jaunajam studiju gadam pilnībā tiks izremontēts viesnīcas B korpusa 3.stāvs, labiekārtojot 39 istabiņas ar 72 gultasvietām. Visās istabiņās un gaitenī jau šobrīd logu stikla paketes nomainītas uz energoefektīvākām, kā arī logi tiks aprīkoti ar gaisa pieplūdes vārstiem mikroklimata uzlabošanai. Katrā istabiņā ierīkos vadu interneta pieslēgumu un nomainīs apgaismojumu pret energoefektīvajiem LED gaismas paneļiem. Viesnīcas istabiņas tiks aprīkotas arī ar jaunām mēbelēm, žalūzijām un galda lampām.

Papildus tam plānots arī kosmētiskais remonts četrās virtuves telpās, kur papildus tiks ierīkoti jauni tvaika nosūcēji un uzlabota ugunsdrošības sistēma, aprīkojot virtuves plītis ar speciāliem klātbūtnes sensoriem. Situācijā, kad elektroplīts būs ieslēgta, bet pēc noteikta intervāla pie tās neatradīsies cilvēks, strāvas padeve automātiski atslēgsies, lai izvairītos no ēdiena piedegšanas. Ir padomāts arī par ēdiena uzglabāšanas iespējām, piedāvājot studentiem ledusskapju nomu. Šim nolūkam plānots iegādāties 30 ledusskapjus.

Papildus plānotajiem remontdarbiem viesnīcas apsaimniekotājs – pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” – šovasar par saviem līdzekļiem veiks arī B korpusa siltummezgla modernizāciju, aprīkojot to ar vadības automātiku, lai apkures sezonā samazinātu siltumenerģijas patēriņu un līdz ar to arī izmaksas. Savukārt Ventspils Augstskolas kafejnīcas “Panorāma” telpu gaisa dzesēšanai plānots ierīkot kondicionēšanas sistēmu.

Turpmākajos gados būs jāplāno remonts arī pārējās viesnīcas telpās.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    asd. 03.06.2017, 16:04:18

    Kādas ir tās energoefektīvākās logu stiklpaketes?
    Kur tādas ražo?

  • -1
    Juris 03.06.2017, 19:00:16

    Tādas, kas taupa siltumu :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: